Naslovna Najnovije Rusija obnovila direktne letove sa Kubom

Rusija obnovila direktne letove sa Kubom

0

Rusija je od danas obnovila direktne letove za Kubu, saopšteno je na Telegram kanalu ruske vlade.

Letove do kubanskog letovališta Varadero obavljaće avio-kompanija „Rusija“ širokotrupnim avionima Boing 777, prenosi Tanjug.

Predviđeni su letovi dva puta sedmično, četvrtkom i subotom, a program bi mogao da bude i proširen, u zavisnosti od potražnje, prenosi Interfaks.

Vlada očekuje da bi zahvaljujući ovom koraku ukupan promet putnika, uzimajući u obzir čarter i redovne letove, do kraja 2023. godine mogao da dostigne oko 150 hiljada ljudi, što je u skladu sa pokazateljima prije pandemije.

„Kuba je ključni partner Rusije u Centralnoj Americi i potrebno je dalje razvijati ekonomske odnose između naših zemalja“, rekao je potpredsjednik ruske Vlade Dmitrij Černišenko.

Odluka je donesena u ime predsjednika i saopštena je tokom posjete ruske delegacije na čelu sa Černišenkom i generalnim direktorom Aeroflota Sergejem Aleksandrovskim Kubi na sastanku rusko-kubanske međuvladine komisije u maju ove godine, podsjeća se na telegram kanalu Vlade Ruske Federacije.

Vazdušna ruta između Rusije i Kube je jedna od najstarijih međunarodnih destinacija u istoriji Aeroflota.

Prema navodima kompanije, prvi redovan let na ostrvo obavljen je 1962. godine.

Od tada je komunikacija između zemalja dva puta prekidana – tokom pandemije Kovida-19 i nakon uvođenja antiruskih sankcija 2022. navodi Interfaks.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube