Naslovna Izdvajamo Vučić: Kurti želi da bude novi Zelenski, čovek nije svoj, plašim se...

Vučić: Kurti želi da bude novi Zelenski, čovek nije svoj, plašim se još većeg terora!

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući jutros u jutarnjem programu TV Prva rekao da je njegov sin Danilo osjetio najmanje, u odnosu na Srbe sa KiM koji su izloženi brutalnoj torturi. Njega su željeli da ponize i rekli su mu da ima 5 minuta da skine majicu. Oni su prvo rekli kako ga nisu 3 puta zaustavili, onda smo mi u video formatu pokazali da jesu – rekao je Vučić o onome što je njegov sin doživio tokom posjete KiM za Vidovdan.

– Nisu mu skinuli majicu, jer on to nije želeo da uradi. On ni majicu na kojoj piše „Predaja nije opcija“ ni srpsku zastavu dok je živ neće da preda. To je njegova odluka, on tamo ide od 2011. godine, svakog Vidovdana. Neko kaže da je to bila provokacija – on već 13 godina ide tamo. On nikoga nije uvrijedio, provocirao. Svake godine nosi sličnu majicu. On je rekao ja nemam čak ni kaiš, potpuno sam goloruk. Imam samo majicu, ali neću da je skidam. Da nekome skinete majicu na silu morali biste da ga izubijate, to ne može da se uradi drugačije. Onda su odustali jer su shvatili da bi to bio mnogo veći skandal. Ali su lagali, lagali su kao i za sve drugo. Oni ne misle da je to provokacija, riječ je o njihovom bezobrazluku.

Ja živim za obilaznicu i fabriku, za napredak srpske ekonomije. Kurti živi da bude Enver Hodža i da protjera Srbe sa svojih vjekovnih ognjišta. To mu je jedina opsesija. To je đak Adema Demaćija. To je čovjek koji je vrijeme kada je Tito bježao da bilo koga drži zatvorenog od Albanaca, držao Srbe po kazamatima, ili ih likvidirao, Adem Demaći je 18 godina proveo na robiji. Možete da mislite kakav je to antisrbista i ekstremista bio, kaže on.

Dodaje da Kurti samo želi da bude novi Zelenski. I sada, pošto ja očekujem veliku ofanzivu Ukrajine i to u dva pravca – jednu u pravcu Bahmuta, jedan mnogo veći ka Energodaru i Melitopolju.

“Mislim da su premili više desetina brigada i da će da probiju ruske odbrane u tom dijelu. Ne mislim ovdje da za nekoga navijam, nego mislim da će se to desiti. Uz ogromne žrtve naravno. I pošto oni misle da će to da promijeni tok ratovanja jer im je to važno pred Samit u Viljnusu i čekaju da dobiju otvorenu kartu za članstvo u NATO, i veruju da to velikom ofanzivom i udarom ruskim trupama mogu da urade. Kada to krene, onda ćete vidjeti dodatnu ofanzivu Kurtija na Kosovu. I molim Srbe da se čuvaju, i da sve oni koji misle da bi ti neljudi mogli da krenu za njih, da se sklone. Jer taj čovjek nije svoj. Znam šta govorim. Plašim se da će taj teroro postati još žešći. On je sebe zamislio u ulozi Zelenskog, novog albanskog lidera koji će da ujedini sve albanske zemlje.

Ja imam strah od potpuno iracionalnih i antisrpskih poteza Aljbina Kurtija i krajnje neodgovornog stava zapadnih zemlja, koji će šta god oni uradili uvek da traže priču o dvije strane i uvek će biti na stranu svog čeda. Daću sve od sebe da se to ne desi. Ali ne po cijenu pogroma nad srpskim narodom. Našem narodnu je potreban mir, fabrike, obilaznice – rekao je Vučić na pitanje da li se na KiM može dogoditi rat.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube