Naslovna Izdvajamo Rusija traži hitno oslobađanje igumana Kijevske lavre

Rusija traži hitno oslobađanje igumana Kijevske lavre

0

Rusija zahtijeva hitno oslobađanje igumana Kijevsko-pečerske lavre, mitropolita Pavela koji se nalazi u kućnom pritvoru i traži da mu se ukaže potrebna medicinska pomoć, izjavio je specijalni predstavnik Ministarstva inostranih poslova Rusije Genadij Askaljdovič.

Kako je istakao, Moskva je duboko zabrinuta za sudbinu vladike Pavela koji se nalazi u kućnom pritvoru „u elektronskim okovima“.

„Za ljude dobre volje njegova figura poprima lik mučenika za pravoslavnu vjeru. S tim u vezi, izjava ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog koji je rekao da je Ukrajina teritorija sa najvećom vjerskom slobodom predstavlja vrhunac cinizma. Zahtijevamo hitno oslobađanje mitropolita Pavela i pružanje odgovarajuće medicinske pomoći“, rekao je ruski diplomata.

Kako je dodao, ukrajinske vlasti svojim postupcima protiv Kijevsko-pečerske lavre „uporno nastavljaju sa politikom moralnog terora protiv sugrađana i vjernika, i to u vrijeme Velikog posta“.

„Sigurni smo da će uskoro uslijediti posljedice za učinjeno. Predsjednik Ukrajine i svi bogoborci sa vlasti platiće za svoja grešna djela i zauvijek će ih pratiti sramna slava progonitelja UPC“, rekao je Askaljdovič.

Podsjetimo, Kijevski sud donio je odluku da se odredi kućni pritvor mitropolitu Pavelu u trajanju od 60 dana uz uslov nošenja nanogice.

Shodno odluci, on je dužan da provodi 24 sata dnevno u kući.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube