Naslovna Najnovije RUSIJA ZAPLENILA AMERIČKO VOJNO BLAGO! PUTIN u posedu moćnog oružja

RUSIJA ZAPLENILA AMERIČKO VOJNO BLAGO! PUTIN u posedu moćnog oružja

0

Ukrajina je Rusiji besplatno dala vojno „blago“ SAD. O tome pišu analitičari kineskog izdanja „NetEase“.

Zapad pruža Ukrajini kolosalnu vojnu podršku, ali je izuzetno skrupulozan u vezi sa transferom skupih savremenih modela vojne opreme. Oprez je povezan ne samo sa opasnošću od eskalacije, već i sa činjenicom da se ruska vojska može dočepati uzoraka naprednog naoružanja.

Tako su u Oružane snage RF nabavili britansku raketu „Brimstone“. Projektil koji nije eksplodirao, pronađen je u Zaporoškoj oblasti.

Takođe, vojnici Oružanih snaga Ukrajine izgubili su još jedan uzorak najboljeg oružja. Ovoga puta, ruske trupe su uspele da se domognu američkog izviđačkog drona „RK-20 Puma“, vrednog 250.000 dolara. O presretanju bespilotne letelice, izvestio je vojni komandant Jevgenij Lisicin.

Prema kineskim stručnjacima, ova činjenica bi trebalo da upozori Vašington.

„Ovaj dron je zaista blago za Sjedinjene Države, i može se posmatrati kao veliki napredak u modernoj tehnologiji bespilotnih letelica u SAD. Ukrajina ga je dala praktično besplatno“, navodi se u članku.

Poznato je da su SAD prenele samo 16 jedinica „RK-20 Puma“ u ​​Ukrajinu, pošto su dronovi ne samo skupi, već imaju i jedinstvene tehničke karakteristike. Kako je napomenuo vojni komandant Lisicin, dron će biti prebačen na proučavanje u jedan od specijalizovanih ruskih instituta.

Analitičari kažu, da će ovo ruskim trupama dati prednost, pri susretu sa takvim bespilotnim letelicama u budućnosti, jer će biti poznate prednosti i slabosti „RK-20 Puma“.

„Prilikom lansiranja nove opreme, često možete postići neverovatne rezultate, kada je neprijatelj nije upoznat sa njom. Međutim, ako je neprijatelj proučio ovu opremu, a neki nedostaci i prednosti su neprijatelju već poznati, onda će efekat postavljanja drona na bojno polje biti mnogo manji“, navodi se u publikaciji.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube