Naslovna Crna Hronika SA ŽURKE SE VRAĆALI KUĆI Mladi fudbaleri dan prije smrti proveli zajedno,...

SA ŽURKE SE VRAĆALI KUĆI Mladi fudbaleri dan prije smrti proveli zajedno, a onda se desila tragedija

0

Mladi fudbaleri Kristijan Mioško (19) i Marijan Marić (19), koji su poginuli u stravičnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak ujutru u selu Vlajkovac kod Vršca, cijeli dan prije nesreće proveli su zajedno.

Da podsjetimo, Mioško i Marić stradali su kada su se sa kućne žurke vraćali kući.

Njihov “reno megan” proklizao je, udario u ogradu mosta, pa pao u kanal Dunav-Tisa-Dunav. Automobil su poslije nekoliko sati primetili mještani, a kada je olupina izvučena, u njoj su, zaglavljena između sjedišta i gepeka, pronađena tijela dobrih drugova.

Susret

– Marijan je od osnovne škole igrao fudbal u Rumuniji, a Kristijan je bio fudbaler kluba iz Vlajkovca, mjesta u kome su i stradali. Kada god bi Marić bio na raspustu ili pauzi, on je dolazio u rodno selo Jasenovo. Tako je bilo i ovog puta, vjerovatno je u rumunskom klubu u kome igra imao pauzu u međusezoni – priča poznanik poginulih.

– Dan prije nesreće mladići su proveli zajedno. Svi smo ih vidjeli kako posećuju Kristijanove baku i deku u Zagajici. Bili su lijepo raspoloženi, proćaskali smo, a Kristijan je rekao da žure i da ćemo se vidjeti kasnije. Nažalost, više ih nisam sreo, a oni su ujutru nastradali – navodi sagovornik Kurira.

Kako objašnjava, porodice stradalih satima nisu znale da su oni doživeli nesreću.

– Ljudi su odlazili kod Marijanove bake, žena je do podneva potpuno normalno radila, primala mušterije, pošto je šnajderka. Tek oko podneva pročulo se da su mladići poginuli – navodi komšija.

Sahrana umjesto rođendana

– U selu su se svi uznemirili, pozivali su jedni druge, niko nije mogao da veruje da je došlo do takve tragedije. Kako smo čuli, njihovi roditelji odmah su otišli u bolnicu, bili su tamo do kasnih večernjih sati – kaže

Podsjetimo, Kristijan Mioško trebalo je dan poslije nesreće da proslavi devetnaesti rođendan.

– Tuga živa, ko bi mogao da pretpostavi da će mu roditelji umjesto slavlja spremati sahranu – dodao je sagovornik Kurira. Mioško i Marić biće sahranjeni danas.

Deda mu kupio auto u kom je stradao

U ulici u kojoj je Kristijan Mioško stanovao mještani su se sa tugom sjećali mladog fudbalera.

– Od malena je bio dobar fudbaler i veliki potencijal. Sa porodicom se prošle godine preselio za Vršac, a baka i deka su mu ostali u Zagajici. Deda mu je, navodno, kupio kuću i taj auto da se ne bi mučio kad ide na treninge – rekao je komšija.

Potresne riječi druga

Društvene mreže preplavile su fotografije poginulih fudbalera čiji su se prijatelji opraštali. Jedan mladić okačio je fotografiju Marijana Marića i ostavio potresnu poruku.

–  Volite se međusobno jer rastanak, putem smrti dolazi iznenadno. Pitajte jedni za druge, jer nikada ne znate kada će biti poslednji razgovor ili zadnji susret. I uvijek imajte na umu da je lijepa riječ u toku života ljepša od poljupca u čelo nakon smrti.

(srpskainfo)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: