20.7 C
Banja Luka

Samardžija duže vrijeme boravio u Banjaluci

Mladen Samardžija, jedan od najtraženijih evropskih bjegunaca, kako saznaju „Nezavisne novine“ duži vremenski period boravio je centru Banjaluke, gdje je i bio viđen.

Kako nezvanično saznajemo, Samardžija je tokom boravka u Banjaluci živio „opušteno“, odnosno viđan je po gradu, u teretani.

Takođe, kako saznajemo, Samardžija nije mogao biti uhapšen u Bosni i Hercegovini sve dok nije počinio krivično djelo u BiH, a za koje bi se teretio.

Samardžija, koji ima državljanstvo BiH i Slovenije, kako je saopšteno ranije iz MUP-a, uhapšen je za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, a danas je i predat Tužilaštvu BiH.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, on je osumnjičen da u okviru predmeta Tužilaštva BiH, sa dokazima iz SKY i Anom aplikacija.

„Tereti se da je bio u vrhu organizirane kriminalne skupine, koja je vršila krijumčarenje većih količina teških opojnih droga, sa područja Južne Amerike i Evropske unije, na područje Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja“, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Iz MUP-a Srpske danas su saopštili da je u okviru akcije „Tokio“ pronađeno i privremeno oduzeto pet automobila, novac u iznosu od 3.300 evra i 1.800 KM, šest mobilnih telefona, tri pištolja, kao i 189 komada municije različitog kalibra.

Takođe, kako je navedeno, oduzeti su i rokovnici sa evidencijama i zabilješkama za koje se sumnja da se odnose na prodaju opojne droge, dva skupocjena ručna sata, bankovne kartice, smeđa biljna materija koja asocira na opojnu drogu hašiš bruto mase 12 grama i drugo.

Sa Samardžijom je, podsjetimo, na Jahorini privedena i Tijana Tegeltija, bivša supruga nekadašnjeg predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milana Tegeltije.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here