Naslovna Izdvajamo Šarović: Dodik je kapitulirao u Briselu, prihvatili su potpuno neprihvatljive stvari!

Šarović: Dodik je kapitulirao u Briselu, prihvatili su potpuno neprihvatljive stvari!

0

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović komentarisao je sastanak lidera parlamentarnih stranaka iz BiH u Briselu sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarl Mišelom i naglasio da je predsjednik SNSD Milorad Dodik kapitulirao u Briselu, te da su prihvaćene potpuno neprihvatljive stvari za Republiku Srpsku.

„Što se mene tiče neki od elemenata su potpuno neprihvatljivi, preuzimanje takve odgovornosti nije u skladu ni sa politikom, a ni sa odlukama NSRS“, izjavio je prvi čovjek SDS-a i dodao:

„Problem vladajuće koalicije je ako je to za njih prihvatljivo. Pitanje koje za mene nije prihvatljivo je da ćemo mi iako nismo kandidat obavezujemo se da pratimo sankcije EU prema Rusiji.“

Naglasio je da je na sjednici NSRS drugačije dogovoreno, a sada je, kako kaže, nepotrebno da se obavezujemo sa nečim, jer mi nismo ni kandidat za EU.

Vrlo problematično, smatra Šarović, je pitanje ustavne reforme i zasnovano je na preporukama između ostalog i Venecijanske komisije.

„Treba da se ne krijemo, ne zamazujte oči javnosti. To su važna pitanja koja traže jednu ozbiljnu raspravu“, naveo je.

U ovom dokumentu iz Brisela, kaže Šarović, ima odličnih stvari, ali postoje stvari koje su neprihvatljive.

„Ljudi koji su pod pritiskom oni su u velikom problemu, svi smo onda u problemu. Uzalud sada fina priča da su oni nešto odbranili u Briselu, to je  netačno“, naglasio je Šarović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: