Naslovna Najnovije Šarović: Dodik u Srpskoj obavlja i sada sve funkcije

Šarović: Dodik u Srpskoj obavlja i sada sve funkcije

0

Komentarišući prijedlog Milorada Dodika o objedinjavanju funkcije predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH, Mirko Šarović, predsjednik SDS, kaže da je potpuno siguran da se Dodikova želja neće ispuniti. 

„Ukidati poziciju predsjednika, koja je jedna velika tekovina Republike Srpske, je nedopustivo. Građani Srpske predsjednika biraju neposredno i daju veliki značaj toj funkciji“, kaže Šarović.

Prema njegovom mišljenju, ovakav Dodikov prijedlog dolazi iz ličnih i praktičnih razloga.

„Dodik i sada obavlja i funkciju premijera i predsjednika RS i mi svi znamo da je to tako“ , naveo je on

Šarović kaže da je aktuelna vlast podbacila na svim poljima, a da je jedino čime se mogu pohvaliti to što u pandemiji nisu potrošili nijednu marku na nabavku vakcina.

On kaže da se uloga predstavnika vlasti, kada je u pitanju nabavka vakcina protiv korone, svela na dočekivanje donacija.

„Pandemija će proći i stanovništvo će se vakcinisati, a da oni neće kupiti nijednu vakcinu. Vidimo da čitav svijet donira vakcine Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj, a da domaće vlasti ništa ne čine kako bi sami nabavili prijeko potrebne vakcine“, istakao je Šarović.

On kaže da je ekonomska situacija u Srpskoj iz dana u dan sve lošija.

„Pitajte svakog građanina kako je živio prije nekoliko godina, a kako mu je danas. Nemamo novih investicija, ne otvara se nijedna fabrika, unazad nekoliko godina ne gradi se nijedan autoput“, kazao je Šarović.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube