Naslovna Izdvajamo Šarović: Dodik zloupotrebljava narod i cijelu Srpsku zbog njegovih ličnih frustracija prema...

Šarović: Dodik zloupotrebljava narod i cijelu Srpsku zbog njegovih ličnih frustracija prema Njemačkoj

0

„Zašto idemo šiljkom u oči i zloupotrebljavamo cijeli narod i cijelu Republiku Srpsku zbog njegovih ličnih frustracija prema Njemačkoj“, pita Šarović.

– Njemačka je najvažniji politički i spoljnotrgovinski partner Bosne I Hercegovine. Uostalom, desetine hiljada naših ljudi iz Republike Srpske rade u Njemačkoj. Naše kompanije od svih zemalja EU, 2/3 izvoze u Njemačku i dovode u pitanje egzistenciju hiljada porodica, naših radnika koji mogu da izgube radne dozvole, naših kompanija koje možda neće moći da izvoze u Njemačku“,

Ovo je kazao predsjednik SDS Mirko Šarović, reagujući na odluku Milorada Dodika da odbije agreman njemačkom ambasadoru u BiH.

„To je igranje, u pitanju su očito lične frustracije koje su uticale na ovakvu odluku. Mislim da je to nedopustivo i vrlo loše. Povlačenje vitalnog nacionalnog interesa je jedna dječija igra nekoga ko određene stvari ne razumije“, kazao je Šarović.

On je rekao da uskraćivanje prava takvoj sili kao što je Njemačka, samo onako, jer mu se možda ne sviđa neka politika Njemačke, uskraćivanje nekih projekata je nedopustivo i ostavlja nesagledive posljedice.

„Zašto idemo šiljkom u oči i zloupotrebljavamo cijeli narod i cijelu Republiku Srpsku zbog njegovih ličnih frustracija prema Njemačkoj. Ovo ludilo treba da se zaustavi i vjerujem da hoće, da nas sve ne bi povukli u totalnu krizu odnosa sa jednom od najvažnijih zamalja partnera. Njemačka je prije svega ekonomski najveći donator za Republiku Srpsku i BIH. Odlučno sam protiv toga, ovdje nema nikakve veze sa razumom I sa pameću. Ja mislim da ni na jedan način ovo nije odluka koja treba da krasi Republiku Srpsku“, kazao je Šarović.

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: