Naslovna Najnovije ŠOJGU: Odbrana nacionalista je probijena

ŠOJGU: Odbrana nacionalista je probijena

0
Ruske snage, uz podršku snaga DNR i LNR, probile su odbranu Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu, rekao je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu na telefonskoj konferenciji ministarstva.

„Oružane snage Rusije su tokom protekle dve nedelje, zajedno sa jedinicama narodne milicije Luganske i Donjecke narodne republike, preuzele kontrolu nad velikim odbrambenim centrom Oružanih snaga Ukrajine u selu Peski. Odbrana nacionalista, slojevita i inženjerski pripremljena, je probijena“, rekao je on.

Tokom povlačenja, ukrajinska vojska je ostavila veliki broj naoružanja i ranjenih. Šojgu je istakao da su ruski vojni lekari pružili kvalifikovanu medicinsku pomoć svim postradalima.

Prema njegovim rečima, u avgustu je uništeno 174 štabova, brigada i bataljona Oružanih snaga Ukrajine i više od 600 jedinica teškog naoružanja i artiljerijskih sistema, uglavnom zapadne proizvodnje.

„Zbog velikih gubitaka Oružanih snaga Ukrajine, dolazi do smanjenja priliva stranih plaćenika. Od početka specijalne operacije njihov broj je smanjen za više od tri i po puta, skoro tri hiljade ( 2831) militanata su ubijeni. Nastavićemo sa oslobađanjem Donbasa i stvoriti uslove koji garantuju bezbednost Ruske Federacije“, rekao je Šojgu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: