24.7 C
Banja Luka

Šarović: Ispitati navode da se na Govedaricu tokom 2016. spremao atentat

Srpska demokatska stranka traži od istražnih ograna Republike Srpske da najhitnije provjere juče iznesene navode banjalučkog advokata Radeta Ćulibrka da su svi problemi njegovog klijenta Miljana Vujovića počeli kada je odbio da ubije političara Vukotu Govedaricu – istakao je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke.

„Vujović je nekoliko puta tokom suđenja za ubistvo Petra Bajčetića, iznio navode da su upravo Bajčetić i Vujović bili unajmljeni da u toku izborne kampanje 2016. godine izvrše atentat na Vukotu Govedaricu i da se Vujović povukao iz ovog plana, nakon čega su počele nesuglasice njega i Bajčetića“ – kazao je Šarović.

On je podsjetio još jednom da je advokat Rade Ćulibrk juče kazao da je njegovom klijentu Miljanu Vukoviću Petar Bajčetić rekao da iza naručivanja ubistva Vukote Govedarice, koji su njih dvojica trebala da izvrše, stoje lokalni političari braća Vuković.

„Obzirom da se radi o navodima koji se po drugi put pojavljuju u javnosti a ovaj put advokat Ćulibrk je citirao i Vujovićeve tvrdnje ko su bili i naručioci atentata, smatramo da nadležni istražni organi treba da provjere informacije i ispitaju one koji su prozvani imenom i prezimenom za spremanje atentata na Vukotu Govedaricu“ – istakao je Šarović.

(Vijesti Srpske)

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here