Naslovna Izdvajamo Šarović nakon sjednice Vijeća ministara BiH: SNSD je neslavno kapitulirao

Šarović nakon sjednice Vijeća ministara BiH: SNSD je neslavno kapitulirao

„Кada im je Šmit zatražio održavanje sjednice Savjeta ministara BiH, trebali su nam odmah reći da će postupiti suprotno zahtjevima Narodne skupštine…Glasanjem na na sjednici Savjeata ministara praktično su i priznali Šmita kao visokog predstavnika“, naglasio je Šarović.

– Desilo se ono što se i očekivalo od Tegeltije i SNSD-a. Uobičajeno, kao i mnogo puta do sad, pričali su jedno, ubjeđivali javnost u patriotizam čak su obećavali i plate za 7000 zaposlenih iz budžeta Republike Srpske da bi na kraju kapitulirali – istakao je predsjednik SDS Mirko Šarović, komentarišući usvojenu odluku Savjeta ministara o privremenom finansiranju kojom se krše zaključci Narodne skupštine Republike Srpske.

„Кada im je Šmit zatražio održavanje sjednice Savjeta ministara BiH, trebali su nam odmah reći da će postupiti suprotno zahtjevima Narodne skupštine i time nam uštedjeti vrijeme. Glasanjem na sjednici Savjeata ministara praktično su i priznali Šmita kao visokog predstavnika“, naglasio je Šarović.

Savjet ministara BiH danas je održao telefonsku sjednicu i usvojio odluku o privremenom finansiranju zajendičkih institucija BiH.

Do održavanja sjednice došlo je nakon što je to juče od predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Zorana Tegeltije zatražio visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit.

(BN)