Naslovna Izdvajamo Stanivuković predao nove dokaze: Nakon ovoga moraju uslijediti hapšenja

Stanivuković predao nove dokaze: Nakon ovoga moraju uslijediti hapšenja

Ovo su krunski dokazi koji potpuno razotkrivaju aferu „Kiseonik“, kazao je ispred zgrade tužilaštva u Banjoj Luci gradonačelnik ovog grada Draško Stanivuković.

On je u pomenutu instituciju predao zapisnik o inspekcijskom nadzoru Agencije za lijekove BiH kompanije TGT Tehnogas iz Laktaša, za koju kaže da se bavila švercom kisika.

„Ako nakon ovog ne krenu hapšenje onda je ovo kraj svega“, kazao je on pokazujući zapisnik, na kojem je, kako kaže, na 14 stranica sve zapisano.

Pročitao je kako na strani pet stoji kako su inspektori tražili da im se dostavi nalaz i kontrole prve serije te kako je uposlenica kompanije iz Laktaša kazala da ne posjeduju taj dokument jer nikad niti jedna boca medicinskog gasa nije uvezena u BiH.

Stanivuković je kazao da je TGT Tehnogas po registraciji proizvođač tehničkih gasova i da je nesumnjivo da se ovdje radi o švercu kisika.

„Ima li smo u ratu čovjeka koji se bavio švercom cigareta, a sad imamo šverc kisika. Pomenuta kompanija nije imala niti dozvolu za promet ljekovima na veliko“, naveo je on.

Stanivuković je na kraju pročitao iz zapisnika kako pomenuta kompanije nema niti laboratoriju za kontrolu bilo kakvog gasa koji proizvodi.

Stanivuković je prije nekoliko dana iznošenjem prvih dokaza pokrenuo aferu „Kiseonik“ te optužio zdravstvenu vlast u ovom entitetu da je industrijskim kisikom „liječila“ COVID pacijente.