Naslovna Izdvajamo “Šarović nanio SNSD najteže poraze u njihovoj istoriji” Salatić priželjkuje Dodika za...

“Šarović nanio SNSD najteže poraze u njihovoj istoriji” Salatić priželjkuje Dodika za protivkandidata lideru SDS

0

Negativna kampanja SNSD prema Mirku Šaroviću, kandidatu Srpske demokratske stranke za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, počela je uprkos prvim izjavama predsjednika Šarovića da priželjkuje zdravo nadmetanje u trci za Predsjedništvo BiH.

Poručio je ovo rukovodilac Sektora za politiku i medije SDS, Stevan Salatić koji kaže da je “nervoza vladajućih očigledna jer je SDS kandidovao čovjeka koji je odnosio najubjedljivije pobjede u istoriji višestranačja Republike Srpske”.

– Podsjećam javnost da je Mirko Šarović 2000. godine u trci za predsjednika Republike Srpske porazio Milorada Dodika sa rekordnih 160 hiljada glasova razlike- kaže Salatić.

Ova razlika, poručuje Salatić, je najveća u istoriji višestranačja Bosne i Hercegovine.

– Rekordni pobjednički niz Šarović je ostvario i 2002. godine trijumfom nad Nebojšom Radmanovićem u trci za Predsjedništvo BiH. Razlika između Šarovića i Radmanovića je bila 80 hiljada glasova – naglasio je Salatić.

On kaže da se SDS odlučio na provjereno ime koje zna kako se pobjeđuje i da je upravo Mirko Šarović nanio SNSD najteže poraze u njihovoj istoriji.

– Politika je uvijek okupljanje, a nikada razdor i ulogu srpskog predstavnika u Predsjedništvu BiH treba da obavlja osoba istaknutog diplomatskog iskustva, čvrstog stava sa ulogom da nas miri sa svijetom, a ne da nas zavađa, pa onda da očekuje da terete sopstvene političke sudbine cijeli jedan narod ponese, kao što to trenutno radi Milorad Dodik. Lično, priželjkujem Dodika za protivkandidata Šaroviću pa da se ponovi 2000. godina i veliki trijumf SDS – zaključio je Salatić.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube