Naslovna Republika Srpska Bosić: Jedini uspjeh Željke Cvijanović je što je u srpski jezik unijela...

Bosić: Jedini uspjeh Željke Cvijanović je što je u srpski jezik unijela riječ „papak“

0

„Od Željke Cvijanović mandata na najvišoj političkoj poziciji ostaće upamćena samo po doprinosu srpskom jeziku u davanju novog značenja riječi „papak“… Zbog javno iznesene korupcije u pravnoj državi bi završila u zatvoru“, naglasio je Bosić.

Bivši predsjednik SDS Mladen Bosić kaže da od predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović (SNSD) ne možete očekivati argumentovanu raspravu o činjenicama, ali umjesto toga možete očekivati lične uvrede i diskvalifikacije.

„Ja bih joj postavio samo jedno pitanje: Кako ste korupcijom i kriminalom uspjeli da od Republike Srpske napravite najsiromašnije područje u Evropi?“, naveo je Bosić i dodao da će ona ostati upamćena po doprinosu srpskom jeziku u davanju novog značenja riječi „papak“.

„Od njenog mandata na najvišoj političkoj poziciji ostaće upamćena samo po doprinosu srpskom jeziku u davanju novog značenja riječi „papak“. Ta riječ je najbolje objasnila zašto se SDS osipao, a zbog javno iznesene korupcije u pravnoj državi bi završila u zatvoru“, naglasio je Bosić.

On dalje navodi da se iskreno nada da će i ona dobiti, kako je naveo, kandidaturu od Milorada Dodika, kao vjerni pratilac i izvršilac njegovih naloga.

„To će biti odlična vijest za opoziciju. Siguran sam da buduća predsjednica Republike Srpske neće biti osoba koja misli tuđom glavom, niti ičija marioneta“, zaključio je Bosić.

On je ovim odgovorio Cvijanovićevoj koja je reagovala na njegovu prethodnu izjavu navodeći da su u SDS-u sami krivi što se osipaju…

Ona se upustila i u ocjenu Mirka Šarovića, za koga je rekla da je „on čovjek prošlosti u kojoj ništa nije uradio za budućnost i sad je stvarno previše da slušamo Bosića koji ga ukrašava znanjem i iskustvom ili samog Šarovića koji sebe kiti snagom i energijom za neke buduće tobože podvige“.

Bosić je ranije apelujući na jedinstvo onih koji su protiv režima, kazao da je „funkcija srpskog člana Predsjedništva toliko osjetljiva i delikatna da ju u ovom trenutku u Republici Srpskoj može kvalitetno obavljati samo nekoliko ljudi“.

„Mirko Šarović je čovjek koji najbolje poznaje kako funkcioniše sistem u Republici Srpskoj i BiH jer je jedini koji je prošao kroz sve pozicije, od predsjednika opštine do srpskog člana Predsjedništva, od ministra do predsjednika Republike Srpske. To znanje se ne može kupiti. Upravo na tom mjestu u Sarajevu nam treba pamet i iskustvo, a ne avanturizam i konflikt koji je unio Dodik i koji drži Republiku Srpsku u izolaciji i blatu“, kazao je danas ranije Bosić.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube