Naslovna Izdvajamo ŠAROVIĆ: „SNSD efikasan samo u stalnoj proizvodnji kriza“

ŠAROVIĆ: „SNSD efikasan samo u stalnoj proizvodnji kriza“

0

Danas, četiri godine nakon što je SNSD obavljao vlast na nivou BiH, modem reći da je to najgori saziv Savjeta ministara i najlošiji saziv Predsjedništva BiH, koji je bio efikasan samo u jednom“, kontinuiranoj proizvodnji kriza, ocijenio je Mirko Šarović, predsjednik SDS.

On navodi da su u tom periodu zaustavljeni važni procesi započeli u prethodnom mandatu.

„Samozvana ‘srpska reprezentacija’ pod Dodikovim vođstvom doživjela je fijasko jer su u nesposobnosti da urade nešto za građane počeli izazivati niz dodatnih kriza i produbljivati postojeće krize u BiH“, istakao je Šarović.

On navodi da će kao član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske zastupati  stav da se na dnevni red samo stavljaju pitanja oko kojih postoji konsenzus.

„Izvozno orjentisana ekonomija, bolji život građana, regionalna saradnja, Otvoreni Balkan, brzi put ka Evropskoj uniji koji će nam se otvoriti… pitanja su oko kojih, siguran sam, postoji konsenzus sva tri naroda u BiH. Ukoliko se budemo  vodili idejom šta danas možemo uraditi u korist svih, a ne šta možemo da uradimo na štetu jednog od naroda, mislim da idući mandat Predsjedništva  BiH može biti veoma uspješan“, poručio je Šarović.

On navodi da je svojim radom pokazao na koji način se može pomoći privredi i razvijati ekonomija.

„Tokom osam godina mandata kao ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa čini mi se da sam se uspješno pridržavao ovoga principa i da su uspjesi koje sam ostavio u tom ministarstvu jedan od svijetlih primjera kako se može pomoći privredi i razvijati ekonomija“, rekao je Šarović.

Iskrena saradnja sa Srbijom, kako na polju politike tako i na polju ekonomije, poručuje Šarović, biće u fokusu njegovog rada, a ne djelovanje u  kojem smo i Srbiji postali teret oko vrata.

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: