Naslovna Najnovije UKRAJINCI POKUŠALI DA IZVRŠE RAKETNI NAPAD NA BELORUSIJU Lukašenko: Zapad odgaja čudovište...

UKRAJINCI POKUŠALI DA IZVRŠE RAKETNI NAPAD NA BELORUSIJU Lukašenko: Zapad odgaja čudovište u Ukrajini

0
„Kao što je bilo u prošlom veku, iza svih tih procesa stoji ista ona civilizovana zapadna Evropa koja je prvo podigla čudovište zvano nacistička Nemačka, a zatim se, da bi preživela, bacila u zagrljaj onima čiji je poraz ranije priželjkivala”, rekao je Lukašenko, javila je BelTA.

Zapadna Evropa je prvo odgajila čudovište zvano nacistička Nemačka, a sada gaji novo u Ukrajini, izjavio je danas predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na svečanom sastanku uoči Dana nezavisnosti Belorusije.

Prema njegovim rečima, istorija se ponavlja, preneo je TAS.

„U Ukrajini se odgaja čudovište”, kazao je on i dodao da postoje pokušaji da se od Belorusa stvori imidž protivnika.

Aleksandar Lukašenko izjavio je i da je pre nekoliko dana ukrajinska vojska pokušala da izvrši udar na vojne objekte na teritoriji Belorusije, ali da su sve rakete presretnute. „Provociraju nas. Moram da kažem: pre tri dana, nešto više, pokušali su da udare na vojne ciljeve na teritoriji Belorusije sa teritorije Ukrajine”, rekao je Lukašenko na svečanom sastanku uoči Dana nezavisnosti Belorusije, prenela je agencija RIA Novosti, javlja Tanjug.

Prema njegovim rečima, kompleksi Pancir su, međutim, uspeli da presretnu sve rakete koje su ispalile oružane snage Ukrajine.

Izvor: Politika

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: