Naslovna Republika Srpska SDS je predvodnik opozicionog bloka, iza nas stoji narod!

SDS je predvodnik opozicionog bloka, iza nas stoji narod!

0

„Srpska demokratska stranka je jedina stranka koja može biti predvodnik opozicionog bloka a danas je odlučeno da se nastavi sa razgovarima sa partnerskim strankama PDP i DNS. Naše opredjeljenje je da se opozicioni blok nastavi širiti u narednom periodu, sa drugim političkim partijama, nevladinim organizacijama i pojedincima“ – poručio je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke.

„Sjednica Glavnog odbora SDS održana je u konstruktivnoj atmosferi i jedan od najvažnijih zaključaka jeste da ćemo u budućnosti održavati tematske sjednice Glavnog odbora na kojima ćemo raspravljati o važnim političkim pitanjima i o stanju stranke pred predstojeće izbore koji će 2022. donijeti promjene u Republiku Srpsku – istakao je predsjednik Glavnog odbora SDS Milan Miličević po završetku sjednice Glavnog odbora SDS koja je održana danas u Banjaluci.

Zaključke sa sjednice Glavnog odbora SDS pročitao je predsjednik SDS Mirko Šarović.

„Podržali smo aktivnosti Boračke organizacije u pravcu rješavanja problema ove kategorije i osnaživanja prava boraca jer su oni najzaslužnija kategorija zbog koje postoji Republika Srpska“ – istakao je Šarović.

Šarović je kazao da Glavni odbor SDS traži hitnu izmjenu Izbornog zakona BiH kako bi se spriječile manipulacije i krađe koje su viđene u proteklom periodu u ogromnim razmjerama.

„SDS smatra da je velika šteta što nakon 25 godina nakon rata na neki način vaskrsava institucija Visokog predstavnika čime se oživljava njegova uloga i za to su krivci isključivo vlasti u BiH zbog svog neodgovornog rada. Stava smo da BiH ne treba Visoki predstavnik sa snažnim ingerencijama jer na taj način ne možemo da koračamo naprijed“ – pojasnio je Šarović.

Zamjenik predsjednika SDS Rado Savić istakao je da je važno da se izmjene izborna pravila koja danas dozvoljavaju ogromnu krađu i korupciju na izborima i da je Doboj pravi primjer razmjera krađe na izborima.

„I nakon ove sjednice Glavnog odbora moram da kažem da je SDS fenomen, stranka koja opstaje zahvaljujući svome članstvu i svome narodu. Iza nas ne stoje zarobljene institucije vlasti kao kao što stoje iza nekih stranaka niti stoji iko izvan Republike Srpske, već iza nas stoji jedino srpski narod. Građani od nas traže da izađemo sa programom i sa ljudima koji mogu da unaprijede stanje u Srpskoj i donesu svima potrebne promjene“ – poručio je Savić.

Zamjenik predsjednika SDS pohvalio je zaključke Glavnog odbora i istakao da je podrška borcima neupitna po pitanju rješavanju njihovih problema.

„Sramota je da borci moraju tražiti svoja prava na ulici. Naći ćemo način da zaustavimo izborne krađe. Raspoloženje naroda prema ovoj vlasti se promijenilo i na nama je da pred građane izađemo sa planom razvoja Republike Srpske i donesemo promjenu sistema koju građani očekuju“ – zaključio je Radović.

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: