Naslovna Najnovije SDS „ogorčenom“ Luki Petroviću poručuje da raskine koaliciju sa Salkićem

SDS „ogorčenom“ Luki Petroviću poručuje da raskine koaliciju sa Salkićem

0

Nakon što je Ramiz Salkić (SDA) na domaćem terenu u Trebinju plasirao politički spin o ukidanju Republike Srpske, reagovao je njihov koalicioni partner SNSD preko „ogorčenog“ i „teško uvrijeđenog“ genseka Luke Perovića, stoji u saopštenju SDS Trebinja.

“Ne možemo a da ne kažemo da je više nego očigledno da je poljuljani SDA nakon niza političkih promašaja i pada rejtinga dogovorio isto tako desetkovanom SNSD-u da se igraju mačke i miša, mijenjajući uloge i spinujući navodne sukobe na političkim temama bez ikakve težine. U tom smislu nisu ni vrijedne pomena izjave jedne i druge strane, jer neće imati nikakve posljedice na život građana, ali jeste vrijedno da se javnosti skrene pažnja da ne nasjeda na ove političke trikove. Jer nije Ramiz Salkić svojevremeno slučajno izabran za potpredsjednika Republike Srpske, nego po koalicionom dogovoru sa SNSD-om. Kao što je dio političkog paketa SNSD-SDA bio i izbor novog Savjeta ministara BiH”, poručuju iz SDS i konstatuju:

“Svakome je više jasno da kada nemaju nikakvih argumenata i dokaza o boljem životu građana vladajuće stranke i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH pribjegavaju dogovorenim međusobnim napadima, po pravilu na velikim nacionalnim temama, sa motivom „da se Vlasi ne dosjete“.

Zato bismo Luki Petroviću i SNSD-u toplo preporučili da umjesto lažnih osuda i ogorčenja kojima zamajavaju javnost – koji pri tome od njega djeluju izvještačeno, jer tu drčnost za odbranu Srpske nije pokazivao kada je trebalo – raskinu koaliciju sa SDA i na djelu pokažu da se razlikuju od njih, odnosno da iskreno misle kada osuđuju ovakve i slične bljuvotine, danas iz usta Ramiza Salkića, sutra nekog drugog. Sve drugo je laža i paralaža”, stoji na kraju saopštenja SDS Trebinja.

(Fb/SDS Trebinje)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube