Naslovna Najnovije Šef njemačke obavještajne službe: Ne postoje nikakvi znaci slabljenja Rusije

Šef njemačke obavještajne službe: Ne postoje nikakvi znaci slabljenja Rusije

0

Ne vidim nikakve znakove vojnog slabljenja Rusije, izjavio je šef njemačke savezne obavještajne službe Bruno Kal.

„Rusija je i dalje sposobna da se bori na duži rok, popunjavajući trupe vojnim osobljem, oružjem i municijom“, kazao je Kal u intervjuu za „Velt“.

Prema njegovim riječima, nikako ne može da se govori o slabosti Rusije u tom pogledu, ili da bi Moskva uskoro mogla da obustavi svoje aktivnosti.

Nedavno je vojni strateg Ministarstva odbrane Austrije, pukovnik Markus Rajzner, skrenuo pažnju na to da mnogi pokušavaju da preuveličaju slabost ruske vojske. On je Rusiju nazvao „protivnikom kojeg treba shvatiti ozbiljno“.

Kal je ranije izjavio da bi Rusija mogla da mobiliše još milion vojnika u Specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini.

„Prošle jeseni je mobilisano i regrutovano oko 300.000 ljudi, neki se još obučavaju, neki su već u borbi. Rusija može da mobiliše još milion ljudi, ako Kremlj procjeni da je to potrebno“, naveo je.

Moskva je više puta upozoravala Kijev i njegove zapadne sponzore na neizbježne posljedice široko najavljivane kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine. Kako su napomenuli u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova, ruska vojska je spremna na svaki razvoj događaja i od toga ni Ukrajina ni Zapad neće dobiti nikakve dividende.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube