Naslovna Svijet Sibir: Beba ostavljena na minus 20 dobro se osjeća

Sibir: Beba ostavljena na minus 20 dobro se osjeća

0

Beba koja je pronađena napuštena na temperaturi od oko minus 20 stepeni Celzijusovih u Sibiru dobro se osjeća, saopštili su ruski zvaničnici.

Novorođenče je pronašlo pet tinejdžera u kutiji za jaja na udaljenom putu u blizini sela Sosnovka, kod Novosibirska, navodi se u lokalnim izveštajima. Djevojčicu je hitno prevezao jedan od roditelja tinejdžera u bolnicu, gdje su ljekari rekli da je zdravlje bebe dobro. Policija koja traga za majkom otvorila je krivičnu istragu o pokušaju ubistva djeteta, navodi Bi-Bi-Si. Roditelji tinejdžera žele da usvoje bebu, ali moraju da sačekaju da vide da li će se oglasiti članovi porodice.

U razgovoru za ruski list „NGS“, otac jednog od tinejdžera Dmitrij Litvinov rekao je da su petorica prijatelja izašli u šetnju na pravoslavni Božić. „Već je bio mrak, upalili su telefone i pronašli kutiju. Kada su bolje pogledali ugledali su bebu, djevojčicu sa ćebetom i flašicom“, rekao je Litvinov. Njega i njegovu suprugu Anu na lice mjesta pozvao je njihov sin Renat. Bebu su automobilom odvezli u gradsku bolnicu. Plašili su se da je djevojčica, za koju se veruje da je imala oko tri dana kada je pronađena, zadobila promrzline i da neće preživjeti.

Po dolasku u bolnicu, ljekar je brzo pregledao bebu i zagrijao je nježno trljajući joj ruke i noge, navodi se u saopštenju regionalnog ministarstva zdravlja. Devojčica je porumenjela i ustanovljeno je da je zdrava, a kasnije je prebačena u dječiju bolnicu, gdje se i sada nalazi. Bračni par, koji već ima tri sina, želi da usvoji djevojčicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: