Naslovna Izdvajamo VUKANOVIĆ: Zašto čistačice Doma zdravlja u Doboju dobijaju otkaze? Sve preko leđa...

VUKANOVIĆ: Zašto čistačice Doma zdravlja u Doboju dobijaju otkaze? Sve preko leđa sirotinje!

0

„U propaloj državi i društvu, u kome su sve norme urušene, stvari se uvijek lome preko najslabijih karika i sirotinje. To potvrđuje i primjer čistačica Doma zdravlja u Doboju, koje su proglašene viškom i koje treba da dobiju otkaze krajem januara i početkom februara ove godine.“, piše na svom blogu poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović.

„Odlukom Uprave i direktora Doma zdravlja u Doboju Vladimira Markovića i gradskih vlasti, predvođenih  gradonačelnikom Borisom Jerinićem, nekakvim sumanutim „reformama“ sve čistačice treba da dobiju otkaze kako bi se tobože smanjili troškovi, iako desetak radnika prima minimalac i njihovi troškovi su daleko manji od onih koji se bacaju na softvere, programe i ostale gluposti“, dodaje Vukanović koji je poznat kao jedan od najglasnijih opozicionara i veliki borac za pravdu.

„Postavlja se pitanje ko će da čisti Dom zdravlja kada svih 10 čistačica dobije otkaze, i kako će se održavati higijena u doba pandemije? Radnicima je ponuđeno da pređu u DIRG – Direkciju za razvoj Doboja, ali one to ne žele jer plate u ovom gradskom preduzeću kasne mjesecima.“, navodi on.

„Rukovodstvo Doma zdravlja nije odgovorilo na pitanja koja smo im poslali, ali valjda odgovore javnosti zbog čega donose ovakve sulude odluke i zašto otimaju minimalac čistačicama? O ovoj temi svakako će biti govora i na narednoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske i resorni ministar Alen Šeranić moraće da položi račune na mnoga pitanja, od trovanja naroda tehničkim kiseonikom, raspadanja zdravstvenog sistema do otkaza u Doboju.“, piše Vukanović koji je u Doboju razgovarao sa čistačicama o njihovim problemima.

Objavljen je i video snimak njihovog razgovora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: