20.7 C
Banja Luka

Skandal u Zagrebu: Djed Mraz i vilenjak u tramvaju uzvikivali „Za dom spremni“ (VIDEO)

Društvenim mrežama se proširio snimak iz tramvaja u Zagrebu na kojem Djed Mraz i vilenjak pjevaju pjesmu „Bojne Čavoglave“ uz pozdrav „za dom“.

Snimak, koji se proširio društvenim mrežama, uznemirio je čitaoce koji navode kako pozdravu „za dom“ nije mjesto u božićnom tramvaju Djeda Mraza.

Na snimku se jasno čuje kako Djed Mraz i djevojka koja glumi vilenjaka pjevaju Čavoglave na taktove “Zvončića“, ponavljajući na kraju pjesme nekoliko puta sporni pozdrav, prenosi Večernji list.

Iz ZET-a su potvrdili autentičnost videa te objavili kako su odmah pokrenuli istragu i da su sadržajem snimka neugodno iznenađeni.

“ZET će u skladu sa ishodom internog postupka preduzeti odgovarajuće disciplinske mjere zbog ponašanja svojih radnika koje nije u skladu s profesionalnim i etičkim načelima, a takođe će se razmotriti i nastavak poslovne saradnje sa predmetnom agencijom“, piše između ostalog u saopštenju.

Dodali su da ih je „neugodno je iznenadio sadržaj videosnimka i postupak uključenih osoba“ te je promptno pokrenuta interna procedura s ciljem utvrđivanja svih okolnosti.

„Ističemo kako se navedeni događaj zbio u tramvaju koji nije bio na redovnoj vožnji već u povratku u spremište te u njemu nisi bili prisutni ostali putnici izuzev dradnika ZET-a i animatora angažovanih preko agencije za događaje“, kazali su iz Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET).

 

 

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here