Naslovna Crna Hronika Skupocjena vozila oduzeta u akciji „Transporter“

Skupocjena vozila oduzeta u akciji „Transporter“

0

Više skupocjenih limuzina privremeno je oduzeto u okviru akcije “Transporter” tokom koje je pronađeno i 303 kilograma droge skank u akciji više policijskih agencija iz cijele BiH.

Kako saznajemo automobili su oduzeti s ciljem dokazivanja sumnje da su kupovani s namjerom pranja novca. Na parkingu policije u Banjaluci danas su parkirani skupocjeni automobili marke Mercedes, BMW, Audi, Volkswagen…

Nakon ispitivanja osumnjičenih tužilac Tužilaštva BiH uputiće prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za šestosoba uhapšenih u ovoj akciji.

Osumnjičeni koji su uhapšeni su pod istragom i terete se da su duži vremenski period, vršili međunarodno krijumčarenje i neovlašten promet opojnih droga, kako sa područja Zapadnog Balkana prema zemljama EU, tako i sa područja zemalja EU, prema BiH i zemljama regiona.

Mjere pritvora biće predložene zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Prema prikupljenin dokazima, osumnjičeni su povezani sa organizovanim kriminalnim grupama koje djeluju u zemljama regiona, narušavajući sigurnost građana i vladavinu prava.

Tužilaštvo BiH zahvaljuje se instituciji Europola, na saradnji u ovoj složenoj operaciji, kao i partnerskim policijskim i pravosudnim institucijama u zemljama regiona i policijskim agencijama koje su realizovale akciju na području oba entiteta u BiH, uključujući MUP RS, SIPA-u, MUP TК i MUP КS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: