20.7 C
Banja Luka

Smijenjen Momčilo Antonić

Nadzorni odbor preduzeća Gas Res razriješio je vršioca dužnosti direktora Momčila Antonića i na njegovo mjesto imenovao Nikicu Vranješa, saznaje CAPITAL.

Prema našim informacijama, odbor koji čine predsjednik Duško Perović, te članovi Milan Baštinac i Nataša Žugić razriješio je Antonića, te na njegovo mjesto postavio Vranješa, a ova odluka je stupila na snagu danom donošenja, odnosno juče.

Antonić je u obrazloženju istakao da je Nadzorni odbor bez obrazloženja i zabrinjavajuće urgentno donio odluku o razrješenju ostavivši preduzeće u pravnom vakuumu, bez potpisnika o zamjeni direktora.

„Po dolasku u  Gas-Res bio sam svjestan da će doći i dan kada odlazim i u skladu s tim trudio sam se da dam svoj doprinos i ostvarim što bolji rezultat. Preuzeće je u prethodnih 11 mjeseci, koliko rukovodim, ostvarilo rekordne rezultate kad je u pitanju bruto dobit preduzeća, ali i uplatilo rekordnu dividendu svom osnivaču odnosno Vladi Republike Srpske. Sve to ostvarili smo sa postojećim brojem zaposlenih i ovom prilikom želim da pohvalim zaposlene Gas-Res- a koji su ponos ovog društva i koji ruše sve negativne predrasude o radnicima u javnom sektoru“, pohvalio se Antonić.

Istakao je da je ponosan što je odolio pritiscima pojedinaca koji su se do podne pozivali na predsjednika Dodika, a od podne prijetili njemu i zaposlenima da će „ ugasiti svjetlo i navući roletne“ u RS.

Podsjetimo, Antonić je sredinom  novembra prošle godine imenovan na ovu funkciju.

CAPITAL: Bojana Ninković

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here