Američki magazin navodi da je o ovome izvestio nalog koji objavljuje snimke usredsređene na ratne operacije ukrajinskih snaga.

– Ruski problem sa pacovima/miševima u rovovima je prilično ozbiljan i navodno se ozbiljno pogoršao poslednih nekoliko nedelja sa dolaskom hladnijeg vremena – navedeno je u postu na nalogu OSINTtechnical na društvenoj mreži X (bivši Tviter).

 

 

U postu je objavljen snimak u trajanju od 19 sekundi u kojem se vidi gomila miševa kako trčkara po drvenoj osnovi kreveta.

Njuzvik navodi da nije poznato kada ni gde je ovo snimljeno, a američki magazin je tim povodom poslao mejl ruskom Ministarstvu odbrane.

Navodi se da je nekoliko sati pre objavljivanja ovog snimka u petak OSINTtechnical na istoj društvenoj mreži postovao fotografiju mrtvog pacova pored kalašnjikova, uz komentar da „izgleda da u Donjeckoj oblasti imaju posla sa najezdom glodara neobične veličine“.

Njuzvik navodi da je od početka Putinove invazije na Ukrajinu bilo nekoliko navoda o mukama koje ruska vojska ima sa pacovima i miševima.

Navodi se da taj problem nije ograničen samo na ruske rovove.

Na post OSINTtechnical reagovala je Rebeka Macjorovski, medicinska sestra iz Amerike koji radi u ukrajinskoj vojsci.

– Mislim, da budemo pošteni, njih (miševa) ima i u našim rovovima. Miševi nisu baš izbirljivi kada pokušavaju da se sklone od hladnoće – napisala je ona.