28.7 C
Banja Luka

Šmit se obraća na sjednici: Ne prisustvuju poslanici iz Srpske

U Sarajevu je počela sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj je jedina tačka dnevnog reda obraćanje Kristijana Šmita.

Sjednici ne prisustvuju poslanici stranaka iz Republike Srpske.

Odluka o održavanju sjednice donesena je u utorak, 26. oktobra, na Kolegijumu Predstavničkog doma, kojem, takođe, nisu prisustvovali srpski poslanici.

Šefica Kluba poslanika u Predstavničkom domu PS BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je ranije da dešavanja proteklih dana u ovom predstavničkom tijelu, koja uključuju i odluke Proširenog kolegijuma Predstavničkog doma donesene mimo Poslovnika, predstavljaju još jedan korak u destabilizaciji stanja u BiH i razvaljivanju institucija.

– Sve što su radili proteklih dana, radili su mimo pravila i principa na kojima Parlamentarna skupština funkcioniše, a istaknuti primjeri su donošenje odluke za obraćanje Kristijana Šmita i slanje pisma članova zajedničkog Kolegijuma iz bošnjačkog naroda Denisa Zvizdića i Bakira Izetbegovića na razne adrese, što predstavlja klasičan primjer uzurpacije institucija – navela je Bursaćeva.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here