Naslovna Republika Srpska SNSD izgubio vlast u Dubici, pa otima donaciju Srbije

SNSD izgubio vlast u Dubici, pa otima donaciju Srbije

0

Nakon što je pet odbornika SNSD-a istupilo iz te stranke i što je time Dodikov SNSD izguvio većinu u lokalnoj skupštini u Kozarskoj Dubici odmah je iz Vlade Republike Srpsko ekspresno danas, na Vidovdan, upućen zahtjev tamošnjem načelniku Radenku Reljiću da vrati novac koji je toj opštini dala Vlada Srbije na ime pomoći budžetu i realizaciji projekata.

Kako BN saznaje i Reljić je na „izlaznim vratima“ SNSD-a, upravo zbog novonastale situacije u toj opštini i naloga koji im je stigao iz SNSD-a da u vlasti moraju imati i odbornike bivšeg poslanika DNS-a Darka Banjca…

U dopisu iz Vlade Republike Srpske, koji potpisuje ministar finansija Zora Vidović, navodi se:

„Po zaključku Vlade Srbije od 3. juna ove godine doznačili smo Vam donaciju u iznosu 1.912.000 evra kao finansijsku pomoć za realizaciju projekata. S obzirom da do danas niste dostavili spisak projekata koji će se realizovati iz ove donacije potrebno je da sredstva u iznosu 1.907.350 evra vratite na račun sa kojeg ste dobili sredstva Vlade Republike Srpske kako bi mogli pratiti namjensko trošenje sredstava“.

Ovo je dokaz da Vlada Republike Srpske vodi računa samo o onim opštinama gdje je vlast SNSD-a i da očito manipuliše i sredstvima koje na ime pomoći dodjeljuje Vlada Srbije.

Kako BN saznaje, sve je dogovoreno sa Vladom Srbije i to znaju i u Vladi Republike Srpske.

„Postoji plan utroška sredstava iz donacije Vlade Srbije. Bez toga plana Vlada Srbije ne bi dala sredstva“, tvrdi naš sagovornik i dodaje da je ovo hir vrha SNSD-a, koji pokušavaju da zastraže odbornike i načelnika.

Suvišan je svaki komentar na ovaj potez ministice finansija u Vladi Srpske Zore Vidović.

Inače, treba podsjetiti da je sve više službenika u Vladi Republike Srpske, koji tvrde da Vidovićeva samo ispunjava zahtjeve lidera stranke Milorada Dodika, pa čak i njegovog sina Iigora.

O tome se često može čuti i na sjednicama Narodne skupštine Republike Srpske od opozicionih poslanika.

Iz SNSD-a danas su istupili odbornici Vlado Kaurin, Ljubinko Reljić, Siniša Zlokapa, Senada Zlokapa i Suzana Babić. Oni će u narednom periodu biti nezavisni odbornici u skupštini Kozarske Dubice.

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: