Naslovna Izdvajamo SNSD podržao okupljanje na entitetskih liniji

SNSD podržao okupljanje na entitetskih liniji

0

Portparol Saveza nezavisnih socijaldemokrata Radovan Kovačević rekao je da je sramna odluka MUP-a Kantona Sarajevo da zabrani najavljeni skup ispred Suda BiH.

„Kako da u jednom gradu koji se predstavlja kao multietnički, za 30 Srba koji su najavili dolazak protest bude zabranjen „, rekao je Kovačević na konferenciji za novinare u Banjaluci i naglasio da je u Federaciji BiH ostalo ukupno oko 35 hiljada Srba i da je uglavnom u pitanju starije stanovništvo.
„Iz Odbora za zaštitu Srba FBiH su poručili da ne odustaju od protesta i mi ih podržavamo da dođu na ta mjesta na koje je organizator najavio da će biti. Pozivamo naše aktiviste i članove da izađu na granice u Doboju, Istočnom Sarajevu, Lopatama i u Nevesinju“, rekao je Kovačević i naglasio da je jako bitno da se pokaže da granica postoji.
Kovačević kaže da je federalni ministar policije iznio, kako je rekao, potpuno umobolne stavove da će onemogućiti okupljanje u Republici Srpskoj.
„Nemate gospodine Isak nikakvo pravo da radite ništa na prostoru Republike Srpske“, poručio je Kovačević.
Kovačević je komentarisao i presudu Evropskog suda za ljudska prava i poručio da je ovo sve ujdurma i državni udar sa ciljem rušenja ustavnog poretka u Bosni i Hercegovini iza kojeg stoji Željko Komšić.
(BN)  Foto:BN

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube