Naslovna Najnovije Uzbuna nad Barencovim morem, umalo okršaj u vazduhu! RUSI IZNENADILI

Uzbuna nad Barencovim morem, umalo okršaj u vazduhu! RUSI IZNENADILI

0
Ruski lovac MiG-31 presreo je iznad Barencovog mora norveški patrolni avion R-8A „posejdon“ koji je leteo prema granici Rusije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Avion R-8A „posejdon“ norveškog ratnog vazduhoplovstva je višenamenski avion koji je predviđen za borbu protiv podmornica i za obaveštavanje, prenosi Sputnjik.

U Ministarstvu su naveli da su 31. avgusta ruski radari iznad akvatorijuma Barencovog mora otkrili vazdušni cilj koji se približavao državnoj granici Rusije.

„Kako se ne bi dozvolilo kršenje granice u vazduh je podignut MiG-31 PVO snaga Severne flote iz dežurnog sastava odbrane. Posada ruskog lovca je identifikovala vazdušni cilj kao avion norveške patrolne avijacije“, naveli su u Ministarstvu.

Precizirali su da se strani vojni avion okrenuo od državne granice Ruske Federacije i dodali da nije došlo do narušavanja ruske granice.

Let ruskog lovca je izveden strogo u skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora iznad neutralnih voda i bez opasnog približavanja stranom avionu.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube