Naslovna Republika Srpska SNSD: Tražićemo da Inzko pismo napiše na srpskom jeziku i ćirilici

SNSD: Tražićemo da Inzko pismo napiše na srpskom jeziku i ćirilici

0

Klub poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske će insistirati da visoki predstavnik Valentin Inzko svim srpskim poslanicima dostavi na srpskom jeziku i ćirilici pismo u kojem inicira vraćanje povelja sa odlikovanjima, rekao je Srni šef ovog kluba Igor Žunić.

On je naveo da je Inzko poslao pismo klubovima poslanika u Narodnoj skupštini, te da su poslanici to pismo pročitali i preveli, jer kao što poznaju strane jezike, tako poznaju i taj jezik na kojem je on pisao.

“Koliko god on kroz to pismo ocrnio srpski narod i nametnuo kolektivnu krivicu, što je nedopustivo u političkim okolnostima koje jesu u BiH, ali i nedopustivo uopšte u političkim okolnostima u bilo kakvoj vrsti politike, insistirat ćemo i od predsjednika Narodne skupštine da se od Inzka traži da se srpskim poslanicima obrati na srpskom jeziku i ćirilici”, rekao je Žunić.

On je izrazio nadu da Inzko razumije procese i stanje u BiH i da će razumjeti i ovaj zahtjev.

“Ako to ne razumije, onda ne znamo zbog čega je ovdje i šta uopšte radi u BiH“, rekao je Žunić.

Kabinet predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske primio je danas Inzkovo pismo u kojem se iniciraoduzimanje povelje osuđenicima za ratne zločine.

 

(Novi Dani)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: