21.7 C
Banja Luka

ŠOJGU OBEĆAVA: Ukrajinu završavamo do 2025. godine

Rusija tvrdi da će ciljeve u Ukrajini postići do 2025. godine.
Sergej Šojgu je kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije predočio da Oružane snage Rusije nameravaju da ostvare ciljeve specijalne operacije u Ukrajini tokom tokom naredne dve godine.

Ministar odbrane RF na tu temu je dodatno, odnosno – uvodno, rekao:

„Sjedinjene Države i njihovi saveznici nastavljaju da naoružavaju Oružane snage Ukrajine, a režim u Kijevu da šalje svoje neobučene vojnike u besmislene napade, da ih šalje na klanicu. Takve cinične akcije Zapada i njegvih poslušnika u Kijevu samo guraju Ukrajinu ka samouništenju“.

Potom je naglasio da Rusija „povećava borbenu moć Oružanih snaga, pogotovo snabdevanje savremenim naoružanjem“, a i da „unapređuje obuku trupa, uzimajući u obzir iskustvo specijalne vojne operacije.”

Pa zaključno rekao: „Dosledna primena mera i planova aktivnosti omogućiće nam da do 2025. godine ostvarimo ciljeve specijalne operacije“.

Gotovo istovremeno je sekretar ruskog Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev, boraveći u poseti Egiptu, upozorio da Zapad Ukrajini neće dozvoliti da zaključi mirovni sporazum, već će nastaviti da je koristi kao oružje protiv Rusije.

Dodao je da je zbog toga teško predvideti kraj konflikta.

Inače, Ministarstvo odbrane RF je saopštilo da je od 1. januara 2023. do 26. septembra u redove Oružanih snaga RF dobrovoljno satupilo 325 hiljada ljudi.

Izvor: Fakti

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here