21.7 C
Banja Luka

Srbac: Potrebna pomoć za četvoro maloljetne djece

Pomažući komšiji na krmokolju, Pero Leščešin se posjekao i na smrt iskrvario, iza njega je ostalo četvoro maloljetne djece. Ovaj nesretni slučaj izazvao pravi šok i veliku žalost u srbačkoj opštini.

Parohija lepenička sa  proto-jerejem Nenadom Đurićem  okrenula je humanitarnu akciju na prikupljanju pomoći za četvoro maloljetne djece Pere Leščešina iz Gornjih Srđevića, koji je prije osam dana nesretnim slučajem na „krmokolju“ kod komšije smrtno nastradao.

Mještani Gornjih Srđevića, ali i građani opštine Srbac, još uvijek su u šoku, jer je iza 44. godišnjeg Pere Leščešina, vrijednog čovjeka i primjernog oca, ostala supruga Vesna  sa  četvoro djece, od kojih  najstarije ima 13, a najmlađe dijete samo 4 godine.

Da podsjetimo, obrađujući meso Pero se posjekao nožem u predjelu desne prepone, nakon  čega je i pored pokušaja pružanja pomoći u Domu zdravlja Srbac preminuo usljed gubitka krvi.

Radi se o porodici sa skromnim uslovima života, a sada su ostali i bez hranitelja. Mještani kažu da je Pero bio vrijedan i brižan otac, koji je bio spreman da svakome pomogne i da  vlastitim rukama svojoj  djeci  obezbjedi  normalan život.

S obzirom da je sada sav teret pao na nejaka  pleća majke, koja nije zaposlena, pokrenuta je akcija na prikupljanju pomoći za ovu porodicu.

„Njegovi najbliži ostaju bez zaštite, suočeni sa neizvjesnom budućnosti. Zato je  naša Parohija pokrenula akciju na prikupljanju pomoći ovoj porodici, kako  ne bi ostali sami  i napušteni“, kaže paroh lepenički – jerej Nenad Đurić.

On dodaje da su dobri ljudi već pokazali veliko interesovanje da pomognu, a prve novčane priloge porodica je već dobila iz Amerike, Australije i još nekih zemalja.

Poziv za pomoć  i dalje je otvoren, a zainteresovani  svoje novčane priloge mogu uplatiti  na račun:

NLB Banja Luka – 562-099-816-93250-71, na ime Vesna Leščešin

Informacije o akciji  zainteresovani dobrotvori  mogu  dobiti i na telefon  proto-jereja  Nenada Đurića, broj 066-022-101.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here