23.7 C
Banja Luka

Ultimatum DNS-a je neprihvatljiv, kao i bilo kakva saradnja sa Nešićem!

Juče sam na elektronsku poštu dobio Dopis nazvan „Prijedlog za pobjedu“ od DNS-a, koji je potpisao predsjednik ove stranke Nenad Nešić, u kome se predlažu principi daljeg opozicionog djelovanja u 2022. godini. Nešić između ostalog predlaže da opozicija na izborima nastupi sa jednom zajedničkom listom, koja bi trebala po njegovim proračunima osvojiti 35 poslaničkih mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske, te jednu listu za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Pored toga Nešić predlaže da mu se obeća mjesto premijera u novoj Vladi, a ako neka opoziciona stranka mimo podrške DNS-a predlaži i kandiduje nekog za predsjednika ili člana Predsjedništva BiH, onda će i DNS istaći svoje kandidate. Ovakav diskurs, ucjene i ultimatumi su nedopustivi i ne može se komunicirati na ovakav način.

 

Jasno sam odmah danas odgovorio DNS-u da njihovu uslovi i ultimatumi, kao i bila kakva saradnja sa Nenadom Nešićem, za mene nije prihvatljiva. Jedna lista ne bi dala potreban rezultat, a jedino je racionalan prijedlog o jednoj listi za Parlamentarnu skupštinu BiH, o kome se može razgovarati.

 

Dešava se upravo ono što sam na vrijeme najavio i upozoravao, a to je da će Nešić pokazati pravo lice te da će pokušati da diskredituje opoziciju te istakne kandidate za dvije inokosne funkcije. Debakl u Prijedoru je iznervirao Nešića, ogolio slabosti i nemoć DNS-a, koje on želi da prikrije izlaskom opozicije sa jednom zajedničkom listom, te je ubrzao njegov istup i štetu koju želi napraviti opoziciji svojim destruktivnim ponašanjem.

Nešić je danas nasgupom na N1 skinuo masku sa lica, kritikovao SDS i PDP za izbore u Prijedoru, te ultimativno zaprijetio da će istaći svoje kandidate. Posebno je, bez pominjanja stranke, indirektno prozvao PDP da će po nekakvom nalogu stranaca istaći kandidaturu, vjerovatno misleći da Jelena Trivić, nakon čega će DNS istaći svoje kandidate.

Pročitajte Prijedlog koji je DNS uputio opozicionim strankama.

 

Nebojša Vukanović

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here