Naslovna Izdvajamo Srbija novčano stimuliše imunizaciju: Po 25 evra svakom ko se vakciniše u...

Srbija novčano stimuliše imunizaciju: Po 25 evra svakom ko se vakciniše u maju

Svako u Srbiji, ko je primio bar jednu dozu vakcine protiv korona virusa ovog mjeseca, dobiće još 3.000 dinara novčane pomoći (oko 25,5 evra).

Svi vakcinisani bar jednom dozom do 31. maja dobiće dodatnu finansijsku pomoć u iznosu od 3.000 dinara, najavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na TV Pink.

„Razmišljali smo kako da nagradimo ljude koji su pokazali odgovornost i da pozovemo druge da se priključe. Odlučili smo da dodijelimo dodatnu finansijsku pomoć onima koji su se vakcinisali„, rekao je predsjednik Vučić u „Novom jutru“.

Svi koji su se vakcinisali jednom ili dvije doze ili makar jednom dozom do 31. maja dobiće dodatne 3.000 dinara od države„, precizirao je on.

„Hoćemo da time dođemo blizu kolektivnog imuniteta da bismo se potpuno posvetili radu“, dodao je predsjednik Srbije.

Vučić je rekao da je lično zvao predsjednike opština iz Srpske napredne stranke koji nisu htjeli da se vakcinišu.

„Noćas sam pozivao predsjednike opština iz stranke koju vodim a koji se nisu vakcinisali. Stanite ljudi, izabrani ste na to mjesto jer su ljudi vjerovali politici koju sam predstavljao. Lijepo ti je da budeš predsjednik opštine, da se praviš pametan da si ti riješio probleme. A onda kad treba da se vakcinišeš, onda je ‘glup Vučić, a ti znaš za čipove’. E pa pozivam ih da dođu kod mene, pa da mi njima izvadimo te čipove, sve o našem trošku. Samo da vide kako mogu tako prevarantski da se ponašaju“.

Prema Vučićevim riječima, vakcinacija je osnovni uslov za sve.

„Konsultovao sam se sa premijerkom do kasno sinoć. Pošto ne možemo da donosimo negativne diskriminacione mjere, razmišljali smo kako da nagradimo one koji su pokazali odgovornost“, naglasio je.