Naslovna Izdvajamo STANIVUKOVIĆ ĐAJIĆU: Od Grada traži 100.000 KM čovjek koji daje 35 miliona...

STANIVUKOVIĆ ĐAJIĆU: Od Grada traži 100.000 KM čovjek koji daje 35 miliona maraka za garažu

0

Kao gradonačelnik i komandant Štaba neću se igrati sa mjerama, danas ovako sutra onako. To je gore nego biti mudar i ćutati, pa dobro razmisliti i donijeti nesto sto ima smisla.

Poručio je to gradonačelnik Draško Stanivuković na vanrednom zasjedanju Skupštine grada. Takođe je reagovao na izjavu direkora UKC-a RS Vlade Đajića koji je rekao da Grad treba da pomogne ovoj ustanovi koja ima velike troškove, prenosi Srpskainfo.

“Ja ovo što sam danas čuo ne mogu vjerovati. Već više mjeseci je vidljivo neko prosjačenje prvo od institucija Srbije, pa sada su došli da prosjače od Banjaluke. Čovjek koji daje 35 miliona KM za garaže traži 100.000 KM pomoći Banjaluke. Pa to je strašno. Pa odustanite od garaže i nabavite aparate pa će onda i Banjaluka pomoći”, naveo je Stanivuković.

Dodaje da se iza ove Skupštine nalaze skrivene namjere.

“Hoće da kažu Stanivuković je kriv jer pobogu on se ne snalazi”, rekao je Stanivuković.

Upitao je predsjednika Skupštine Mladena Ilića zašto ne dolazi na sjednicu Štaba.

“Pa nije ni vaš prethodnik bio član, ali je dolazio na sjednice”, precizirao je on.

Dodao je da dužnost predsjednika Skupštine grada nije da kvalifikuje da li se gradski Štab snalazi ili ne u nekoj situaciji.

“Posljednja sjednica Štaba je bila u ponedjeljak i razgovarali smo sa direktorkom Doma zdravlja, koja je rekla da će naredni dani pokazati kakva će biti situacija u gradu. Ja sam rekao direktorki, dajte nam znak, kako da se ponašamo, vi to najbolje znate”, naveo je on.

Dodao je da direktor Instituta nije bio prisutan na zadnjem zasjedanju Štaba niti je poslao zamjenika.

“Pojedini odbrnici su tražili da ih obavještavamo o epideomiološkoj situaciji. O čemu da ih obavjestimo? Situacija za vikend je bila potpuno drugačija od one u ponedjeljak i utorak”, naveo je Stanivuković.

Pojedini odbornici su tokom zasjedanja iznijeli primjedbu da gradski Štab ne obavještava odbornike o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, već da sve informacije dobijaju sa društvenih mreža.

Isto tako predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić je na početku zasjedanja rekao da je jedan od razloga za sazivanje sjednice taj što se aktuelno rukovodstvo možda nije snašlo u radu Štaba za vanredne situacije.

(SB)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: