Naslovna Najnovije Stanivuković pozvao Radojičića da otvori novi most u Banjaluci!?

Stanivuković pozvao Radojičića da otvori novi most u Banjaluci!?

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković pozvao je Igora Radojičića da zajedno otvore most u Srpskim Toplicama.

Prema nezvaničnim informacijama, Stanivuković je htio da ovaj veliki projekat za grad zvanično otvori gradonačelnik za vrijeme čijeg mandata je počela izgradnja mosta i koji je iznio skoro do samog kraja.

Kako saznajemo, bivši gradonačelnik Radojičić nije u mogućnosti da dođe, a pored njega je na zvanično otvaranje mosta pozvan i predsjednika Skupštine grada, kao i odbornici koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta.

Inače, novoizgrađeni most u Srpskim Toplicama dobio je upotrebnu dozvolu, a sutra će biti stavljen u funkciju.

Kako su potvrdili iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, izgradnja mosta u Srpskim Toplicama je okončana još 31. maja, nakon čega je pristupljeno aktivnostima koje prethode izdavanju upotrebne dozvole: testiranju mosta na opterećenje, pribavljanje neophodnih saglasnosti na izvedeno stanje, tehnički prijem, uknjižavanje instalacija u Republičkoj upravi za geodetsko-imovinsko pravne poslove.

„Nakon svih navedenih aktivnosti, dokumentacija je predata u Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, koje je danas i izdalo upotrebnu dozvolu“, naveli su iz Odjeljenja.

Inače, novi most u Srpskim Toplicama raspona je 62 metra i ukupne širine 11 metara – sa dvije kolovozne trake i dvostranim trotoarima.

Omogućiće kvalitetniju vezu između istočnog i zapadnog tranzita, te rasteretiti ulaz u grad iz pravca kanjona Tijesno i Manjače.

Vrijednost investicije je oko 3.5 miliona KM, s tim da je ove godine izdvojeno dodatnih 300.000 KM kako bi se okončala gradnja mosta.

(BUKA)