Naslovna Najnovije Stanivukoviću ne daju da uruči ključeva grada Banjaluka, iako je to do...

Stanivukoviću ne daju da uruči ključeva grada Banjaluka, iako je to do sada radio gradonačelnik Radojičić!?

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić će boraviti u Banjaluci 22. aprila za Dan grada i biće mu uručeno najviše gradsko priznanje Ključ grada sa poveljom počasni građanin.

To gradsko priznanje će mu uručiti predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić, što se razlikuje u odnosu na prethodne godine, kada je ovo priznanje dobitniku uručivao gradonačelnik Banjaluke.

Ilić je na današnjem zasjedanju kolegijuma Skupštine grada rekao da nagrade uručuje predsjednik Skupštine grad i osobe koje on ovlasti.

– Imam informacije da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić taj dan boraviti u Banjaluci, tako da planiramo da mu uručimo i priznanje – rekao je Ilić i dodao da on želi sebi dozvoliti da to priznanje uruči Vučiću.

Kaže da je predviđeno da Zlatne Grbove grada uruče gradonačelnik i predsjednik Skupštine.

 – Ostale nagrade bi trebalo da dodijele drugi predstavnici partija ako žele. Imam ambiciju da ovlastim sve predstavnike političkih partija koje su dio gradskog parlamenta da dodjeljuju priznanja – naveo je on.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je kazao da je to neviđeni presedan.

– Iznenađen sam količinom inovacija sa kojom ste spremni da izmislite i pronađete. Vi nas vraćate u procedure koje nikada nisu bile. Poštujem pravila i nisam znao da vi o tome odlučuje. Ovo će biti prvi put da gradonačelnik ne uručuje najvažnije gradsko priznanje. To je takava sramota i radiću još više i daću sve od sebe da se ovo nikada više ne dogodi – kazao je Stanivuković.

(Srpskainfo)