Naslovna Najnovije STIŽE NAM PRAVA ZIMA! Šokiraćete se najavom za narednu nedelju, doček Nove...

STIŽE NAM PRAVA ZIMA! Šokiraćete se najavom za narednu nedelju, doček Nove provešćemo uz PAHULJE

0

U sredu, 21. decembra 2022, tačno u 22 časa i 36 minuta dolazi nam zima. Trajaće 88 dana, 23 sata i 36 minuta, do 20. marta 2023. godine.

Prvi dan zime, prema izgledima vremena, dočekaćemo bez padavina i sa blagim rastom temperatura.

Meteorolog Ivan Ristić kaže da se očekuje prestanak košave koja duva, ali da će i dalje biti hladno.

– Prvog dana zime će tek počinjati da otopljava. Staće košava, ali će temperature biti niže. Temperature će se kretati od jutarnjih -1 do 4 pa do dnevnih od 7 do 12. U timočkoj i negotinskoj krajini ostaje hladno, od -5 do nule. Otopljenje nam kreće od četvrtka – kaže on. Dodaje, u drugoj polovini ove nedelje najviše temperature ponovo biti od 10 do 15 stepeni Celzijusa.

Foto: SD

– Za predstojeći vikend, 24. i 25. decembra, uz povećanu oblačnost povremeno slaba kiša. Poslednje nedelje decembra doći će do postepene promene vremena, hladan vazduh sa severa Evrope sredinom sledeće nedelje, tačnije u sredu, 28. decembra, zahvatiće prvo sever a zatim i ostale delove naše zemlje donoseći osetniji pad temperature ali i padavine, kišu koja će brzo preći u susnežicu i sneg. Najviše dnevne temperature u drugoj polovini sledeće nedelje u padu i kretaće se od 0 do 4 stepena Celzijusa – rekao je on.

U novogodišnjoj noći očekuje nas hladno vreme sa temperaturama od -5 do 0 stepeni Celzijusa a ima uslova da provejava i sneg. Hladno vreme sa uslovima za snežne padavine se zadržava i početkom janura.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube