Naslovna Republika Srpska Šukalo Šešiću: Svi znaju da si izdao i borce i glasače

Šukalo Šešiću: Svi znaju da si izdao i borce i glasače

0

„Licemjerno je govoriti da će se nastaviti zalagati za status boraca a borci dobro znaju da je ministar za boračka pitanja Duško Milunović, čiji je rad on ranije kritikovao, kadar upravo one partije u koju je  Šešić prešao“, istakao je Šukalo.

Davor Šešić ponovo pokušava da zavara javnost izjavom da njega ne zanimaju funkcije i da će se tobože opet zalagati za status boraca. On je klasičan preletač koji je od SDS dobio status poslanika, da bi potom postao ponosni član Socijalističke partije koja je dio vlasti, kaže Boris Šukalo, član Glavnog odbora SDS i funkcioner banjalučkog odbora SDS.

Šukalo pita Šešića, ako mu nije važan lični interes, kao što tvrdi, zašto je baš prešao u stranku iz vlasti, a ne u neku od opozicionih partija.

„Licemjerno je govoriti da će se nastaviti zalagati za status boraca a borci dobro znaju da je ministar za boračka pitanja Duško Milunović, čiji je rad on ranije kritikovao, kadar upravo one partije u koju je  Šešić prešao“, istakao je Šukalo.

On kaže da o Šešićevoj dosljednosti najbolje govori njegovo izbjegavanje davanja potpisa za novu sjednicu NSRS na kojoj bi tema bili borci.

„Želim da ga napomenem da je jedinu posebnu sjednicu inicirao kao poslanik SDS-a uz pomoć ostalih poslanika opozicije, a ne kao poslanik vlasti u koju je prešao. Uz sve to on pokušava da uvede i termin opozicije u vlasti i navodi da je to moguće što je tragikomično“, tvrdi Šukalo i dodaje:

„Izdao si Šešiću svoje birače i svoju stranku bez koje ne bi bio ni odbornik, ni poslanik i ne treba da pokušavaš da obmanjuješ javnost. Mi u SDS imamo konkretan program za borce i ja ću, a ne ti koji si ih prodao, garantovati bolji status za sve njih! Jedino u šta smo sigurni mi koji smo ostali uz SDS i opoziciju da ćeš biti kažnjen na izborima i da niko od tvojih glasača koji su ti dali opozicioni mandat neće glasati za tebe i takve kao što si ti“.

Šešić je u jednom intervjuu rekao da njegov motiv za bavljenje politikom nije politička trgovina, te da ga ne zanimaju kompenzacioni mandati i ministarske fotelje.

On je jedan od posjednjih opozicionara, koji se u mandatu ove NSRS, priključio skupštinskoj većini, koju predvodi SNSD i to noseći mandat koji je dobio na listi SDS-a u SP Petra Đokića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: