16.7 C
Banja Luka

SUROV ODGOVOR RUSA, NASTUPA LEDENO DOBA! Najveću štetu će pretrpeti Njemačka (VIDEO)

Ovo je dosad najjači ruski udar na Ukrajinu od početka specijalne operacije. To je bio surov odgovor Rusije, od kojeg se trese ceo svet, izjavio je Mladen Obradović, urednik kanala Srbi za Ruse, gostujući u emisiji Reč na Jutjub kanalu Rezervni položaj.

On je govorio da je udar po energetskom sistemu Ukrajine po svemu sudeći odgovor na sabotaže energetskog sistema Rusije.

– Nema sumnje da je udar po Severnom toku naručen iz Vašingotna i Londona. Da li je to učinjeno pomoću podmornica ili ronilaca, kako god, reč je o ogromnoj šteti, jer je uništen Severni tok 1, a oštećen Severni tok 2, koji je trebalo tek da pušten u pogon. Najveću štetu će pretrpeti Nemačka, a svakako da će gubitak pretrpeti i Rusija – naglasio je Obradović i nastavio:

– Putin je pomenuo i pokušaj diverzije na gasovod Turski tok, jer je to poruka i Erdoganu kojeg očekuju izbori ove godine i pokušava da igra dvostruku igru, koji istovremeno i naoružava Ukrajince, ali i sarađuje sa Rusijom.

On je rekao i da Vučićev režim pokušava da nam prikaže da su „podjednako loši, zatucani i glupi i rusofili i natofili“, istakavši da se to „ne može izjednačavati“.

– To što on radi ide u korist NATO-u. Zato što on pokušava da srpsko javno mnjenje umrtvi. Puštajući takvu propagandu preko državnih i paradržavnih medija, Vučić pokuašva da uvodi teren za postepeno uvođenje sankcija Rusiji. Evo, to je najavio i Milovan Drecun, „da uvedemo bar deo sankcija Rusiji, jer polazimo od srpskih interesa“. A Rusi, kako kaže, „treba da imaju više razumevanja za naše probleme“. Pa kako ga nije sram? Ako je ijedna zemlja pomagala Srbiji, ne u proteklih nekoliko godina već vekova, pa to je bila Rusija – ogorčen je Obradović.

On je rekao da je „Aleksandar Vučić kukavica koja podmeće svoje saradnike kad god nešto treba da se iznese u javnost“.
– Ministru spoljnih poslova Nikoli Selakoviću bilo bi bolje da je ćutao, da ne govori da ne priznaje rezultate referenduma u četiri ukrajinske oblasti. Niko nas nije tukao po ušima da se izjašnjavamo. Ali mogao je da kaže i nešto kao: „Mi priznajemo suverenitit i Rusije i Ukrajine. Pa nek tumači to ko kako hoće – naveo je urednik kanala Srbi za Ruse.

Po pitanju pominjanja nuklearnog oružja, on ukazuje da su Amerikanci na ovim prostorima koristili nuklearno oružje.
– To je takozvani osiromašeni uranijum, kojim su bombardovali Republiku Srpsku, Krajinu, Srbiju i Crnu Goru. Šta su oni drugo radili nego vršili svojevrstan nuklearni rat protiv nas? – upitao je Obradović.

Govoreći o tome što se širi panika po društvenim mrežama od popisa stanovništva i pozivi na bojkot, on je rekao da je to „neka bojkotaška logika, koja je već nanela dosta štete srpstvu“.
– Setimo se kad je bio referendum, masovno je, i to u patriotskim krugovima, bilo poziva na bojkot. Izgubili smo na referendumu samo zahvaljujući bojkotu. Referendum je pokraden, ali ta vrsta prevare ne bi prošla da je izašlo još samo 200.000 ljudi. To je logika noja koji zabija glavu u pesak pred opasnošću koja nailazi. Ti isti što su pisali po društvenim mrežama za bojkot, nisu izašli ni na ulicu. Ne želite da učestvujete u političkom životu, ne želite da izađete na ulicu? Pa šta želite? – pitanje je koje je uputio bojkotašima.

Što se tiče samog popisa, Obradović je rekao da je tačno da se sprovodi pod okriljem EU i da tu postoje neka pitanja koja nemaju veze sa životom, već neko želi da ima te podatke.
– Ali, pobogu ljudi, ako budemo bojkotovali popis, na njemu će biti manje Srba nego što zaista ima! Ali ajmo ovako, kada jednom pobede rodoljubi u ovoj državi, pa valjda će toj rodoljubivoj vlasti biti potrebni isti ti podaci. Nisu to podaci koji trebaju samo nepriajteljima Srbije. Trebaju i nama – zaključio je on.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here