Naslovna Najnovije Svešteniku SPC nije dozvoljeno da posjeti Ðokovića na Božić

Svešteniku SPC nije dozvoljeno da posjeti Ðokovića na Božić

0

MELBURN – Starješina Sabornog hrama Svete Trojice u Melburnu protojerej-stavrofor Milorad Lončar zatražio je danas dozvolu od australijskih vlasti da posjeti Novaka Ðokovića na Božić, ali je njegova molba odbijena.

Tim povodom se saopštenjem oglasio episkop SPC australijsko-novozelandski koji je naveo da Mitropolija australijsko-novozelandska osuđuje takvo kršenje ljudskih i vjerskih prava.

Episkop australijsko-novozelandski naveo je da su Lončara australijske granične vlasti odbile sa obrazloženjem da nikome nije dozvoljen ulaz u objekat koji se koristi kao pritvor za migrante zbog kovid restrikcija koje su na snazi.

„Obavješteni smo da vjerske posjete nikom od pritvorenih nisu dozvoljene još od jula 2021. godine. Štaviše, od početka pandemije objekat je zatvoren za posjete bilo koje vrste na duži vremenski period, zbog čega su pritvorenici lišeni duhovne i emotivne podrške sveštenstva, bez obzira na vjersku pripadnost. Upozoravamo na ovo grubo kršenje osnovnih ljudskih prava i pozivamo odgovorne u vlasti da hitno dozvole slobodan i nesmetan pristup ljudima koji će pružiti pastirsku i emotivnu podršku za sve ljude u pritvoru“, navodi se u saopštenju Kancelarije episkopa objavljenom na sajtu Mitropolije australijsko-novozelandske SPC .

U saopštenju se navodi i da Mitropolija australijsko-novozelandska osuđuje kršenje ljudskih i vjerskih prava, kao i prirodu postupanja prema svima koji se nalaze u pomenutom pritvoru.

Kako je navedeno, večeras će u znaku molitvene podrške biti služen moleban ispred objekta u kojem se u pritvoru nalazi i Novak Ðoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: