Naslovna Izdvajamo Tako je nekad govorio Dodik: Đavola Mladić voli srpski narod, neka ispašta...

Tako je nekad govorio Dodik: Đavola Mladić voli srpski narod, neka ispašta za zločine koje je počinio (VIDEO)

Čitav narod u Republici Srpskoj i Srbiji ispašta zbog toga što je tamo neki Mladić odlučio da se neće predati i otići na sud. I onda kaže da voli srpski narod. Đavola on voli, rekao je Dodik neposredno nakon završetka rata u intervjuu za RTS.

Predsjednik SNSD-a Mladića nije branio ni 1996. godine. U jednom od intervjua Dodik je na pitanje o stavu njegove političke stranke prema Haškom tribunalu odgovorio da sve njihove odnose prema međunarodnim institucijama izvlače iz sporazuma koji je postignut u Dejtonu.

– Samim tim, mislimo da je neophodna saradnja s Haškim tribunalom. Potrebno je da se svi koji su počinili konkretan ratni zločin izvedu pred sud“, rekao je Dodik 1996. godine.

Novinari su Dodika pitali da li se izjava o tome da se svi koji su počinili konkretan ratni zločin trebaju izvesti pred sud odnosi i na Radovana Karadžića i Ratka Mladića, odgovorio je potvrdno.

– I njih dvojica. Neka sud utvrdi da li su krivi ili ne, a ne da svoju odgovornost svaljuju na leđa cijelog srpskog naroda. Krivica je individualna stvar pa neka svako ispašta zbog zločina koje je počinio“, govorio je nekada Dodik.

U jednom drugom intervju koji je 2004. dao za Centralni dnevnik Senada Hadžifejzovića, Dodik je Karadžića nazvao bitangom.

– Radovan Karadzic je bitanga koja ne zeli da se preda, vec gleda Republiku Srpsku kako propada”, rekao je tada predsjednik SNSD-a.