Naslovna Sport TRANSFER BOMBA! Crvena zvezda dovela kapitalca u špicu

TRANSFER BOMBA! Crvena zvezda dovela kapitalca u špicu

Nekadašnji fudbaler Ajaksa i mladi reprezentativac Holandije će uskoro ozvaničiti saradnju sa Zvezdom.

Dugo se premišljao, vagao ponude, ali na kraju se Rišairo Živković opredijelio za Crvenu zvezdu! Nekadašnji mladi reprezentativac Holandije koji ima i srpsko porijeklo biće novi fudbaler tima sa „Marakane“, prenosi „Mocart sport“.

On je imao bogatije ponude iz Turske, htjela su ga i dva holandska prvoligaša, ali je zbog šanse da zaigra u Evropi odlučio da uskoro obuče dres crveno-bijelih.

On je nedavno boravio u Beogradu na pregovorima sa crveno-bijelima, a na kraju je poslije kraćeg premišljanja riješio da ipak obuče crveno-ijbeli dres.

Živković se snalazi na krilnim pozicijama, ali i u špicu, gdje je najverovatnije da će biti korišten u Crvenoj zvezdi. Na početku karijere je smatran za jednog od najvećih talenata holandskog fudbala kada je kao još uvijek maloljetan debitovao za Groningen.

Uslijedio je odlazak u Ajaks, ali tu se nikada nije uklopio. Poslije pozajmica u Viljemu II i Utrehtu otišao je u Ostende, a potom u Kinu gdje je nastupao za Čangčun Jatai. Ovaj klub ga je prošle sezone pozajmio Šefild junajtedu, ali u Premijer ligi je odigrao samo pet mečeva i nije ostavio veći utisak.

Živkoviću je majka Srpkinja i Srbija mu nije strana, pošto je često dolazio kod dede i svoje porodice sa majčine strane u Pirot. Iako se odavno čulo za njega on 5. septembra puni 25 godina i u Crvenoj zvezdi bi mogao da oživi karijeru.