22.7 C
Banja Luka

TRIVIĆ: Kakav je to ‘veliki baja’ koji u koaliciji na izborima imao 10 stranaka, a morao je da krade

Jelena Trivić nazvala je Milorada Dodika „lažnim predsjednikom koji je morao pokrasti izbore da je porazi“, te da je u svemu upletene prste imala i međunarodna zajednica.

Sporno je, kako kaže, čak 68.000 glasova.

“Statistički je nemoguće da, na primjer, postoji enklava u Zvorniku gdje smo Dodik i ja tu negdje, a na ostatku biračkim mjesta da je opšta katastrofa za mene. Ne samo da je SNSD organizovana mafijaška struktura koja je organizovala pljačku izbora, nego sad imate i u CIK- u falsifikovanje falsifikovanih izbora!”, poručuje ona, dok postavlja pitanje zašto CIK nije objavio izvještaj Glavnog centra za brojanje.

Vjeruje da su CIK i Sud BiH pod političkim pritiskom donijeli odluke o tome da ne ponište izbore.

“Šta je pozadina toga i ko je s kim sjeo, ja samo mogu da nagađam. Mnogi u javnosti su stekli utisak da je to uradio i dio međunarodne zajednice”, navela je Trivićeva.

Potom, navodi i kako postoji bitna informacija koja se pojavila na dan donošenja pomenute odluke CIK-a.

“Radi se o portalu s kojim Suad Arnautović na neki način ima kontakt. Radi se o podatku da je kontrolno brojanje utvrdilo da je meni ukradeno 13.000 glasova. Da je plasiran taj podatak u javnost pred sjednicu CIK-a, oborio bi čitav proces. Ta vijest trebalo je izaći u 12 sati i nije izašla. Tada sam znala da je nešto prelomljeno”, istakla je ona.

Trivićeva je poručila da Dodiku nikada neće priznati pobjedu.

“Kakav je to ‘veliki baja’ koji je iza sebe u koaliciji na izborima imao deset stranaka, a morao je da krade? Ubijeđena sam da se ovo neće završiti njegovim polaganjem zakletve”, rekla je Jelena Trivić, napominjući da je opozicija predala i tužbu u Tužilaštvo BiH za krivično djelo organizovana izborna krađa.

U odnosu na prethodne cikluse, za koje, takođe, tvrdi da su bivali pokradeni, ovaj se razlikuje, navodi ona, po tome što je ‘CIK priznao da se desila krađa’.

“Ucijenjeni Dodik je, za neke faktore izvana, najbolji Dodik”, rekla je pominjući riječi visokog predstavnika Kristijana Šmita ‘da su se desile sitne nepravilnosti’.

Stoga, zatražili smo dodatno pojašnjenje: Da li sa ovom izjavom tvrdi da je Šmit podržao Dodika?

“Da! Rekao je da je bilo manjih nepravilnosti, ali hajde da to privedemo kraju”, navela je Trivićeva.

(N1    Foto:N1)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here