28.7 C
Banja Luka

U evidenciji MUP-a RS nema aktivne potrage za Davorom Dragičevićem

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića (21), najavio je, nakon povratka u BiH, da se najvjerovatnije u subotu vraća u Banjaluku, a kako Mondo saznaje, u evidencijama MUP-a Republike Srpske za njim ne postoji aktivna potraga.

Podsjećamo, u dešavanjima krajem 2018. godine nasilno su prekinuta okupljanja grupe “Pravda za Davida” u centru Banjaluke i donijeta odluka o zabrani ovih skupova, a uklonjeno je i „Davidovo srce“ sa Trga Krajine.

U policijskoj akciji 30. decembra 2018. godine pripadnici MUP-a priveli su više osoba, dok je Davor Dragičević te noći „pobjegao“ i za njim je odmah raspisana potraga.

Iz MUP-a RS je posljednjeg dana 2018. godine saopšteno da je Policijska uprave Banjaluka pokrenula “raspis o traganju u skladu sa Uputstvom o vršenju potražne djelatnosti”, za više osoba, među kojima je bio i Davor Dragičević.

“Policijski službenici će preduzeti sve mjere i radnje na pronalasku navedenih osoba i dokumentovanju počinjenih krivičnih djela i prekršaja”, saopšteno je tada iz policije.

Dragičević je nakon nekog vremena sam objavio da je u Austriji, kao i da neće odustati od potrage za istinom o ubistvu sina. U tu zemlju su iz Banjaluke preneseni i Davidovi ekshumirani posmrtni ostaci i kasnije sahranjeni na groblju u blizini Beča.

Austrija je Davoru nedavno odbila azil, te se on vratio u BiH.

“Provjerama u aplikaciji potražne djelatnosti MUP-a Republike Srpske, utvrdili smo da navedena osoba nije evidentirana”, kratko je potvrđeno za Mondo u PU Banjaluka.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here