Naslovna Crna Hronika U Turskoj uhapšen Nenad Petrak, šef međunarodnog narko kartela (VIDEO)

U Turskoj uhapšen Nenad Petrak, šef međunarodnog narko kartela (VIDEO)

0

Ministar unutrašnjih poslova Turske Ali Yerlikaya objavio je da je u Istanbulu uhapšen hrvatski državljanin Nenad Petrak, vođa međunarodnog narkokartela.

Ministar Yerlikaya je na društvenim mrežama objavio da je Petrak uhapšen u istanbulskom naselju četvrti Uskudar.

Istaknao je da je Petrak vođa međunarodnog narkokartela koji prebacuje drogu iz Južne Amerike u Evropu i distribuiše je po Evropi.

Vrijednost prodate droge u Hrvatskoj iznosi najmanje 1.6 miliona evra. Istragom je obuhvaćeno 19 hrvatskih državljana.

Osim prvookrivljenog Nenada Petraka, preduzetnika iz Zagreba koji je tražen zbog učestvovanja u pokušaju ubistva Josipa Čubelića sredinom aprila ove godine, jedan od okrivljenih je i Filip Romić, koji je pobjegao u Dubai, ali je uhapšen pri povratku u BiH.

„Utvrđeno je da se Nenad Petrak, kojeg su pratili naš Odjel za borbu protiv narkotika u Istanbulu, Knacelarija za obavještajne poslove i Granična kancelarija pod koordinacijom Generalnog direktorata za bezbjednost, nalazi u Uskudaru. Operacija KARTEL-2 je odmah pokrenuta uz podršku Uprave za specijalne operacije Istanbula kako bi bio uhapšen međunarodni krijumčar drogom. Čestitam našim policajcima koji su organizirali akciju“, kazao je Yerlikaya, prenosi Index.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube