Naslovna Izdvajamo U Zvorniku veliki narodni zbor „Odbrana Alumine“

U Zvorniku veliki narodni zbor „Odbrana Alumine“

0

– U Zvorniku danas u 18 časova na platou kod Spomenika palim borcima (ispred robne kuće) biće održan veliki narodni protest pod nazivom „Odbrana Alumine“.

Iza ovog protesta stoje SDS, PDP i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića.

Podsjetimo da je povod za proteste je potez Vlade Republike Srpske da proda potraživanja u Alumini fočanskom preduzeću Pavgord u iznosu od 42 miliona KM, čime je ta firma prešla u privatno vlasništvo.

Ovom, kako je nazvan narodnom skupu, prethodilo je više okupljanja radnika, koji smatraju da je štetna odluka Vlade i da će to dovesti do gubitka radnih mjesta i kolapsa i Zvornika i cijele regije.

Za opoziciju, takođe je sporna i sumnjiva prodaja vladinih potraživanja u Alumini, kao i u rudnika Ljubija u Prijedoru, koja se desila pred opšte izbore.

Za lidera SDS Mirka Šarovića tu nisu čista posla i odgovornost mora da postoji, jer je to učinjeno na štetu Republike Srpske i njenih građana.

„Resurse koje oni prodaju ovih dana su javni i ničiji drugi i ti sumnjivi poslovi neće proći tek tako“, poručio  je Šarović.

Narodni poslanici Jelena Trivić i Nebojša Vukanović, takođe, kažu da je vlada napravila pogrešan i štetan potez koji dovodi do tajkunizacije Republike Srpske.

„Ne smijemo dozvoliti da Milorad Dodik i njegovi tajkuni unište 1.500 radnih mjesta. Vidjeli smo mnogo puta kako to izgleda u praksi kad Dodikovi prijatelji preuzmu neko preduzeće. Prvo uslijedi otpuštanje radnika, a nakon toga rasprodaja imovine“, kazala je jelena Trivić, ilustrujući to primjerom fabrike „RAOP“ iz Istočnog Sarajeva.

„Dodiku nećemo dozvoliti da uništenjem preduzeća „Alumina“ cijelu regiju Birač uvede u stečaj“. odlučna je Jelena Trivić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: