Naslovna Izdvajamo Ugroženi penzioneri uskoro dobijaju pomoć! Obećao im Dodik iznos od 50 do...

Ugroženi penzioneri uskoro dobijaju pomoć! Obećao im Dodik iznos od 50 do 80KM

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je danas jednokratnu pomoć penzionerima i borcima povodom vaskršnjih praznika za šta će ukupno biti izdvojeno 15,6 miliona KM”.

Dodik je rekao da je prijedlog koji će Vlada Srpske razmatrati, biti da se penzionerima koji primaju penziju do 415 KM jednokratno isplati 80 KM pomoći, povodom vaskršnjih praznika.

“Za penzionere koji primaju iznad tog zagarantovanog iznosa, biće isplaćeno 50 KM. To sve ukupno iznosi 15,6 miliona KM”, rekao je on na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Dodik je naglasio da će borci od 1 do 5 kategorije dobiti novčanu isplatu od 100 maraka, ali uz uslov da su se prijavili na konkurs u nadležnom ministarstvu.

“Ovo je rezultat stabilne situacije i činjenice da je RS dobro prebrodila ekonomsku krizu izazvanu korona virusom, uz napomenu da se ove godine očekuje da RS ide ka ekonomskom rastu od 3 odsto”, rekao je Dodik.

On je rekao da će Vlad RS večeras održati sjednicu na kojoj će usvojiti odluku o jednokratnoj novčanoj isplati za penzionere i borce.

Nezavisne