Naslovna Izdvajamo Uhapšen Veselin Veljović, bivši direktor Policije Crne Gore i savjetnik Mila Đukanovića

Uhapšen Veselin Veljović, bivši direktor Policije Crne Gore i savjetnik Mila Đukanovića

0

Bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović uhapšen je jutros u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, saznaju „Vijesti“.

Veljović je uhapšen u saradnji sa Agencijom Evropske unije za saradnju u sprovođenju zakona (EUROPOL).

SPO od zore obavlja pretrese u Podgorici, Mojkovcu, Žabljaku i Nikšiću…

U akciji SPO ima još uhapšenih.

Tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić saopštio je da Specijalno policijsko odjeljenje, po naredbi suda, a po zahtjevu Specijalnog drzavnog tužilaštva i u saradnji sa EUROPOL-om, obavlja „pretresanje stanova i drugih prostorija više lica u Podgorici, Nikšiću, Žabljaku i Mojkovcu, zbog osnova sumnje da su učinjena krivična djela – stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje“.

Veselin Veljović od ljeta 2007. do 2011. godine bio je direktor Uprave policije, a potom je u periodu od 30. jula 2018. do 17. decembra 2020. godine bio u drugom mandatu prvi čovjek crnogorske policije.

Tokom karijere na čelu bezbjednosnog sektora, Veselin Veljović, od strane opozicionih partija, dijela nevladinih organizacija i medija često je optuživan za netransparentnost, zloupotrebu policije i moći, bespogovornu političku lojalnost Milu Đukanoviću, ali i za umiješanost u brojne slučajeve prodaje državne imovine.

Nakon okončanja prvog mandata Veljović je bio savjetnik tadašnjeg predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića za oblast bezbjednosti i odbrane, a u vrijeme Vlade Mila Đukanovića od 2014. godine i sekretar Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Kada je u decembru 2020. poslije razgovora sa tadašnjim potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem otišao iz UP ponovo je zaposlenje našao u kabinetu bivšeg predsjednika Mila Đukanovića.

Funkciju savjetnika za bezbjednost i odbranu Veljović je obavljao sve 20. maja ove godine.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube